Ta det lugnt och förbli solkysst långt in på hösten

Ombord | Inga kommentarer

Äntligen sommar!
Shorts och toppar som genererar så lite solränder som möjligt, åker på. Nu ska man hinna få den där perfekta solkyssta hyn innan midsommarfesten eller då man ska visa upp sig i sin fina, nya bikini.
Ta det bara tranquilo så ska du nog se att du kommer att ha solkyssta axlar långt in på hösten.

Maratonpressa inte dagarna innan!

Det kommer bara sluta med en sömnlös natt med “att jag aldrig lär mig”-tankar och den otroligt frustrerande känslan av att huden är en storlek för liten. Det är inget fel i att fuska ibland. BUS:a lite! (Brun-Utan-Sol).
Komplettera alltså hellre med en brun-utan-sol, som Biotherms Self Tanning Gel som är lite färgad för lättare och jämnare applicering plus att den samtidigt är väldigt återfuktande, till de där speciella tillfällena istället för att maratonpressa i solen dagarna innan. Det är då man sitter där röd och med en massa hud flarn som fladdrar istället för att vara läckert, gyllene brun.

Förbered huden:
Skrubba bort de döda hudcellerna för att effekten av din brun-utan-sol ska bli så jämn som möjligt. Personliga favoriten för ansiktet är Ole Henriksens Walnut Complexion Scrub för ansiktet. Glöm inte att smörja in dig med en återfuktande lotion på kroppen och var extra noga med knän, armbågar och hälar innan du applicerar ditt BUS.

Skydda dig mot solens skadliga strålar:
Har nyligen upptäckt Biotherms Lait Solaire SPF 30 för både kropp och ansikte, fast jag köper alltid en som är speciellt anpassad för ansiktet ändå, Biotherms Sun Vivo SPF 30. Lait Solaire har en galet fräsch citrusdoft och smälter in i huden oavsett om man är sval eller stekhet på beachen.

Vad står då UVA och UVB för? 
En mycket förenklad förklaring som jag brukar använda mig av är att uvA är skydd mot anti-AGING och uvB mot anti-BURNING. Ganska lätt att komma ihåg, eller hur!?!?!
Alltså, har du en SPF 30 betyder att du kan vara i solen 30 gånger längre innan du börjar att bli röd än, om du inte hade använt någon solskyddsfaktor alls. Snåla inte med krämen och reapplicera!

Be cool and rule:
Släng även på dig ett par schyssta Ray-Ban solbrillor, inte bara för syns skull utan för att skydda ögonen och minimera de där framtida kråkfötterna runt ögonen.

Som Tip-Ex mot gamla solsynder:
När jag var yngre lyckades jag att bränna mig ganska så saftigt i pannan och detta innebär att jag de senaste åren märkt av att jag har fått pigmenteringsförändringar just där jag en gång bränt mig. De börjar alltid att framträda då jag tar av mig toppluvan och luftar huvudet i vårsolen. För att motverka att de ska framträda lika mycket nu när jag lapar sol, (för jag såsom många andra här i Norden är ju soldyrkare) har jag de senaste åren använt Cliniques Even Better Clinical Dark Spot Corrector som raderar befintliga pigmenteringsfläckar. Jag applicerar sedan Biotherms Sun Vivo SPF 30 solskyddskräm för ansiktet med anti-aging ovanpå för att motverka att nya fläckar kommer till. På så sätt lyckas jag få en jämn, brun färg trots gamla solsynder. Bra va! Så gör inte om mitt misstag! Och om du nu känner igen dig i min story så har du nu ännu ett tips på hur du kan gå tillväga.

OK, planerar du en heldag ute oavsett om du parkerat dig på ett café med bästa kompisen eller bara ligger och jäser i en baden-baden, så använd ett solskydd som är anpassat efter just dina behov. Glöm inte att en tub med solskyddskräm som du tar med dig i väskan som får ligga otaliga timmar i solen kommer att få en försämrad SPF-effekt, så för att vara på den säkra sidan är det alltid bäst att byta ut ditt solskydd varje år…om man nu inte har använt upp den det vill säga!
Nog för att det är kul att glo i en Atlas då och då men man vill man ju inte ha en världskarta i pannan, liksom.
Anyway, ska vi se vem som har sina bikiniränder kvar i November?! 😉

Bara gör’t!
//Vaike
Vaike Frederiksen jobbar i ombordshoppen på Stena Jutlandica. Här kan du läsa mer om henne och oss andra som skriver här på Resebloggen.
För mer info om alla våra produkter ombord se gärna vår hemsida:http://www.stenalineshopping.se/