Trampa dig till Danmark och res med oss gratis!

Ombord | 1 Kommentar

Trenden med hälsoresor växer sig allt starkare i Sverige och vi har bl.a. sett att antalet förfrågningar om cykelsemester har ökat de senaste åren. Som en följd av detta kommer vi nu att kunna erbjuda våra resenärer spinningpass ombord. Miljömedvetenheten har också ökat de senaste åren, därför kommer det även finns möjlighet att få rabatt på resan beroende på hur många kilowattimmar man cyklat ihop under överfärden.

I maj inleder vi ett pilotprojekt ombord på Stena Danica med ett 50-tal spinningcyklar. Faller projektet väl ut är tanken att vi kommer att ha spinningcyklar ombord på alla våra färjor. Planen är att cyklarna på Danica placeras i aktern med utsikt över havet. Är det fint väder finns även möjlighet att flytta ut dem på däck.

– Spinning en utmärkt träningsform för den som vill få en bra grundkondition fort. Spinning är inte bara jobbigt, det är mycket effektiv om man vill få starka muskler på nolltid. Att dessutom kunna kombinera detta med en dag till havs är den ultimata träningsformen, säger Big James Roberts, personlig tränare på Stena Fitness Center.

Genom en dynamo på varje cykel som är kopplad till elnätet är förhoppningen att spinnandet ska kunna bidra med att driva belysningen ombord. En timmas intensivt cyklande motsvarar c:a 1 kWh. För varje kWh får man 20% rabatt på resan. Cyklar man hela vägen över till Danmark blir resan helt gratis.

– Hälsa är något Stena Line har satsat på internt med Stena Fitnesscenter och Stena Running Club. Nu vill vi även kunna erbjuda träningsmöjligheter till våra resenärer, säger Lena Pihl, ansvarig för hälsa på Stena Lines personalavdelning.

Vad tycker du är bästa motionsformen för att hålla sig frisk?
Vilka är dina bästa cykelsemesterminnen?
/ylva.

PS. Detta är såklart ett aprilskämt!