Två läkare klipper loss gips.

Ett skepp kommer lastat med hopp

Övriga europa | Inga kommentarer

Tänk dig att vara nio år gammal och ständigt bli ifrånsprungen av sina vänner för att benen ständigt viker sig. Det var verkligheten för Fifalina från Madagaskar. Men när Mercy Ships skepp kom till ön förändrades allt. Efter flera komplicerade ingrepp ombord på Africa Mercy kan Fifalina leka med sina kompisar igen.

En förälders värsta mardröm måste vara att ens barn ska bli sjuk eller skadad. Speciellt i fattiga länder där tillgången till bra vård är både begränsad och dyr.

När Fifalina föddes verkade hennes ben vara fullt normala. Men allt eftersom hon blev äldre och växte deformerades benen mer och mer. Till slut var det så illa att hon inte ens kunde stå upp, än mindre gå till skolan. För att komma dit var hennes mamma tvungen att bära henne.

”I skolan blir jag alltid ifrånsprungen. Jag kan inte leka med de andra barnen. När jag blir frisk ska jag också vara med och leka” sa Fifalina.

Hennes föräldrar försökte desperat hitta något, eller någon, som kunde göra henne bättre. De tog alla sina pengar för att kunna ta henne till en specialist. De gick även till en healer. Inget hjälpte. Då fick de höra om ett skepp som hade anlänt till Madagaskar. Det var Mercy Ships fartyg Africa Mercy.

Föräldrarna tog med henne till skeppet där hon blev omhändertagen av Mercy Ships kirurger, men det var inget lätt fall. Fifalina fick under flera månaders tid gå igenom flera kirurgiska ingrepp. Läkarna var tvungna att rotera hennes ben över 200 grader.

När gipset äntligen togs bort sa Fifalina ”Jag ska lära mig att gå igen!” och tack vara kirurgerna på Africa Mercy har hon nu uppnått sitt mål.

Och vet du vad det fina är? Du behöver inte vara kirurg för att hjälpa någon få ett bättre liv. När du reser med Stena Line under september och oktober kan du donera två kronor som går oavkortat till Mercy Ships.

Så när du sitter och tittar ut över havet med en varm kopp kaffe i din hand så vet du att du har bidragit till någon annans lycka någonstans långt borta.

Tags: