Prisvärda, ekologiska och med anor från 700-talet

Övriga europa | 2 Kommentarer

700 meter över havet, med ett mikroklimat perfekt anpassat för oliv- och vinodling, ligger vingården Casa Galvis, vackert omgärdad av kullar täckta av rosmarinbuskar, pinje- och olivträd. Mer ”medelhavskt” än såhär får man leta efter. Det är från dessa kullar som vi har hämtat 5 exklusivt utvalda och mycket prisvärda ekologiska viner – tre röda, ett vitt och ett rosé.

Vingården, som ägs av Francisco Gomez Bodegas, ligger i närheten av den klassiska soldestinationen Alicante och här har man odlat vin sedan urminnes tider. Ja, i alla fall sedan cirka 700 f. Kr. och då i tur och ordning av både iberer, kelter, romare och morer. Morerna är så framgångsrika med sin vinproduktion att de blir hovleverantörer till det kastilianska kungahuset som i sin tur introducerar detta vin i den nya världen – Amerika.

petra_utomhus

Petra med vänner vid Casa Galvis

I somras när vår kollega Petra befinner sig i närheten får hon och hennes man en överraskning av sina vänner. De blir bjudna på vinprovning på Casa Galvis, intet anandes att vi någon månad senare skulle börja sälja dessa viner ombord. På plats möts hon upp av en mycket trevlig och kunnig guide som tar henne, maken, hennes vänner och några vinintresserade engelsmän på en personlig rundtur runt ägorna och i anläggningen. De imponeras av de långa gångarna som inte verkar ha något slut och där vinet lagras på tunna. Bland gångarna finns även förvaringsboxar med vackert galler. Det visar sig att man kan bli medlem i vinkällaren, köpa ett antal flaskor och låta dem förvaras i dessa boxar för att sedan bjuda in sina vänner och hålla sin alldeles egen vinprovning på plats.

petra_inomhus

Ändlösa gångar med tunnor, förvaringsboxar och vinprovning

Efter rundturen har guiden dukat upp ett bord med egenproducerade viner och olivoljor samt tapas vid receptionen. När Petra sammanfattar sitt besök säger hon:
– Vinprovningen var väldigt trevligt arrangerad. Guiden tog sig tid och förklarade och pratade med deltagarna och det tapasliknande tilltugget var mycket gott och passade bra till vinerna. Dessutom fick vi prova olivoljan som var väldigt god att doppa brödet i.
Informationen om vinprovningen hittar Petras väninna genom föreningen Más Amigos .

CasaGalvis_vinerna_2

Våra 5 viner från Casa Galvis

Vi är stolta och glada över att kunna erbjuda dessa ekologiska, spanska kvalitetsviner till otroligt bra priser i vår ombordshop.  Bland de tre röda, det vita och rosén är vi övertygade om att du kommer hitta din favorit! /ylva.
Läs mer om vinet på vår shopping.stenaline.se


 • agneta nyberg says:

  Min man och jag tyckte att det vita vinet var verkligen gott. Kan man köpa det i Sverige??

  • ylva.vitorovic@stenaline.com says:

   Hej Agneta!
   Jag håller med. Det vita vinet är riktigt bra. Det finns inte iland, utan bara hos oss. Du är välkommen ombord igen! Just nu kostar en resa över dagen till Danmark fr bara 99:-
   Hälsningar,
   /Ylva.