roadtrip stena line

Roadtrip med familjen Susena del 2: Surforten Hossegor

Övriga europa | Inga kommentarer

Så vi tog bilen till Europa, körde 1500 kilo eter för att få fint och varmt väder och här står vi, med blytunga moln och 20 grader i luften. Till råga på allt, på andra vågen på min första surfsession hade jag sönder fenorna på min bräda. Så idag har jag fått hyra en bräda under tiden min befinner sig hos den ökända ”ding repair guy”.

Men tro det eller ej, så har semestern ändå börjat hel fantastisk. Lägenheten vi hyr hos Charlotte och Damien är liten men väldigt fin, med en stor trädgård med grill och 150 meter från stranden. Hossegor är hur mysigt som helst, lugn och stilla men med en fin stadskärna och mycket party i Front de mar, något som man kan likna med ett torg där ena kortsida är stranden. I Front de mar händer mycket, det finns flera uteserveringar och en fin strandpromenad. Alla coola surf dudes och dudettes samlas på samma bar, så vi håller oss därifrån och hittat en favorit som heter Rock Food, där öl och läsk kostar lika mycket.

En annan favorit i Hossegor är Café de Paris, god espresso och ännu godare crêpes. Hossegors stadskärna ligger en bit ifrån stranden men de flesta affärer har någon slags koppling till surflivet. Utom Hossegors bästa boulangerie (bageri), Lucas som ligger mitt i promenadstråket.

Så trots att vädret varit så där och min älskade bräda fått sig ett törn, så har vi det väldigt bra i Hossegor och ångrar inte alls att vi tog bilen till Europa. I morgon ska vi till Biarritz och se vad den berömda kuststaden har att erbjuda. Planen är att surfa hela förmiddagen och göra stan på eftermiddag.

Au revoir!

 

roadtrip-alvaro-2-2

roadtrip-alvaro-2-3

roadtrip stena line