roadtrip stena line

Roadtrip med familjen Susena del 3: Gött strandhäng

Övriga europa | Inga kommentarer

Trött och sliten efter att ha blivit torktumlad av sand och vågor sitter jag på stranden och blickar ut över havet. Det är tidigt på morgonen men ändå är det många surfare i vattnet. När vi bokade veckan i Hossegor var det många som varnade att det är ”litet” i Hossegor på sommaren. Bra, tänkte jag som gillar mest små och långa vågor som passar min longboard. Men litet har det verkligen inte varit, vågorna är högre än mig och har enorm kraft. När jag hämtade min nyreparerad bräda hos Dust Barn, beklagade jag mig över storleken på vågorna. Antoine, ”the ding repair guy” och likaså brädtillverkare, höll med mig. ”jag har surfat här i 20 år, och det här är stort för att vara sommar”.

Hyrbrädorna har varit av ganska dålig kvalité så Katte och jag har mest turas om att surfa på hennes bräda. Barnen har tyckt att det är för strömt och inte velat surfa alls. Däremot har vi badat, ätit fantastiskt god mat, flanerat på strandpromenaden i Biarritz, förundrats över hur stort allvar fransmännen lägger på sitt boule-spelande och slappnat av i vår trädgård.

I går åkte vi på eftermiddagen till det svenska surfcampet X-Travel i norra Hossegor. Hängde i deras pool, ljög om hur stora vågorna vi tog var och tjejerna gick ett yogapass med Madde från Miss Inka Yoga. Vi avslutade dagen med god mat vid stranden i Le Penon.

Livet i Hossegor är enkelt. Det är en välmående liten stad, som en stor villaförort. Här finns det allt man önskar sig, aktiviteter, strand och hav, liv och rörelse och lugn och ro. Det är bara att välja vilken strand men går ner till, La Sud, La Nord, La Graviere eller naturiststranden Les Cules Nudes (de nakna rumporna). I dag ska vi ta en sväng till de stora sportoutlets som finns i Capbreton. Många av de stora märken som Roxy och Rip Curl har sina europeiska huvudkontor i området, vilket ger fina outlet med en massa fynd. I morgon planerar vi att åka till den spanska gränsen och viken i Hendaye, ett paradis för longboardåkare.

 

Au revoir!

 

roadtrip stena line roadtrip stena lineroadtrip stena line