Vi tar Sunes väg till sportlovet!

Övriga europa | Inga kommentarer

Regnet piskar mot rutorna där vi står i mörkret på kajen och väntar på att få köra ombord på Stena Scandinavica. Det känns inte alls som att det är dags för sportlov, men enligt prognosen är det nästan tre meter snö i Stubai i österrikiska Tyrolen, som är målet för vår resa. Vi ska ta Sunes väg till sportlovet. Förhoppningsvis med färre tabbar och incidenter…

Vi kör ombord. Får hjälp att kolla lufttrycket i däcken. Blir visade till våra hytter. Lämnar väskorna. Allt går i rasande takt. Vi hungriga och leker jage genom korridorerna för att komma ännu snabbare till buffén.

20140211-164646

– Det finns jättebra potatis här, utropar dottern glatt. Hon skulle kunna leva på endast potatis om vi bara hade tillåtit det. Precis som Håkan Bråkan, Sunes lillebror. Alla hittar något de gillar. Själv satsar jag på skaldjuren. Jag blir överraskad över hur billigt det är. 299 kr per vuxen inklusive dryck. Det blir vitt vin till skaldjuren. T.o.m. Sunes snåla pappa, Rudolf, måste ha tyckt att det var ett bra pris.

20140211-165534

Efter en sväng till ombordshoppen tittar vi på Melodifestivalen i Livingroom, precis som bloggaren Fnulan gjorde på sin Kiel-kryss. Och precis som Fnulan med sällskap samt Margareta Hallin som driver Resias blogg och som också reste till Kiel med oss nyligen, är vi med på musikquizen. De vann. Båda två. Där slutar likheterna. Men vi kämpade väl och alla hade kul.

Vi hänger lite till i Livingroom och kollar på Sherlock. Sedan är det hög tid att komma i säng. Vi har minst 10 timmars körning framför oss.

Var åker du helst skidor i alperna? /Ylva.

Ylva Vitorovic ansvarar för Stena Lines sociala kanaler. Här kan du läsa mer om henne och oss andra som skriver här på Resebloggen.

20140211-170143