Mera Spa Resebloggen

En 40-årsdag Herman sällan glömmer!

Polen | Inga kommentarer

Att höra historier om lyckade resor från våra resenärer är alltid roligt. Den senaste i raden är från Herman Afzelius som spenderade sin 40-årsdag på Mera Spa i Polen. Totalt var de 50 gäster som tog färjan från Karlskrona till Gdynia. Här delar Herman med sig av sin upplevelse med allt från god mat i Sopot till spa-anläggningar på Mera Spa.

Vill först och främst ge ett stort tack till personalen på Mera Spa hotell som varit fantastiskt behjälpliga i planeringen och genomförandet av min 40-årsdag i Sopot, Polen. Det hela började för cirka 1 år sedan när idén växte fram att jag ville fira min 40-årsdag i Sopot som jag under senaste åren besökt så många gånger och numera är min favoritdestination. Initialt hade jag väl tänkt min närmaste familj och mina föräldrar, men under resans gång växte arrangemanget och intresset att fira min födelsedag var större än jag någonsin kunnat drömma om. Totalt blev vi ett sällskap på 50 gäster som spenderade tre hela dagar i Sopot, med allt det fantastiska som erbjuds: kilometerlång sandstrand, den fina träpiren samt ett enormt utbud av restauranger och shopping.

Det bästa med Sopot är att det passar både för den som vill ha en romantisk weekend eller för den som vill ta med hela familjen. Jag hade tidigt startat en dialog med Mera Spa Hotel, som är ett nybyggt hotell cirka 50 meter från stranden. När du väl hittat detta hotell, kan du sluta leta. Hotellet är designat i nordisk stil med mycket exklusiva material och detaljer, rummen är helt fantastiskt fina och personalen supertrevlig och professionella. Hotellet har allt man kan önska, med takpool, stor spa-anläggning, bastu, bubbelpooler, massagebehandlingar, två restauranger och flera barer. Det är verkligen rätt ställe för avkoppling och återhämtning!

På fredagen tog vi hela sällskapet till en vara våra favoritrestauranger i Sopot som heter Tesoro, en italiensk restaurang med fantastiskt god mat och bra service. Till förrätt rekommenderar jag deras Antipasto misto Tesoro, som är en tallrik med kallt kött, ostar, inlagda grönsaker m.m. Som förrätt kan jag starkt rekommendera deras Linguine con scampi e pomodorini, pasta med räkor körsbärstomater i vinsås – deras pasta slår det mesta så otroligt gott!

På lördagen blev det promenad in till Sopot med hela sällskapet, här finns gott om restauranger och barer. För den som gillar öl, kan jag verkligen rekommendera Browar Miejski Sopot. Det ligger en bit upp på huvudgatan mitt emot kyrkan, här bryggs det eget öl och jag rekommenderar att testa deras ”ölprovning”, så får du fyra olika sorter av deras egen öl!

Lördag kväll var det dags för själva huvudnumret (dvs. min födelsedagsfest). För detta hade vi bokat in hela sällskapet på Mera Spa Hotells egna à la carte-restaurang, Pescatore. Restaurangen har ett italienskt tema och deras kökschef Vittorio di Sora lägger ner enorm passion och kärlek till maten. Här njöt vi av en tvårätters middag som avslutades med födelsedagstårta!

 

Jag vill tillsammans med mina gäster ge ett stort tack till Mera Spa Hotel och säga, på återseende!

 

Notera att detta är ett tidigare skrivet blogginlägg och tips kan därför vara inaktuella. För aktuell information, se vår hemsida.