Personal från Paraply produktion

Inspirationsrik helg i Warzawa

Polen | Inga kommentarer

Vår samarbetspartner Paraply produktion jobbar till vardags med att leverera kreativa och inspirerande upplevelser till företag och organisationer. En gång om året stänger dom sitt kontor för att tillsammans söka ny inspiration och nya upplevelser. I slutet av november spenderade de nio anställda en lång, intensiv och härlig helg tillsammans i Polens huvudstad.

Några av oss har varit i Warszawa innan men vi bjöds även denna gången på fantastiska upplevelser. Vi gav oss av från Sverige på torsdagskvällen och tog sedan tidigt på fredagen snabbtåget från Gdynia mot Warszawa. På tåget passade vi på att att teamutveckla vår organisation lite och när vi kom fram käkade vi lunch på hotellet, jobbade vidare och begav oss sedan till Hala Koszyki. En nyrenoverad fabrik som blivit en urban mötesplats fylld av restauranger, butiker, konsthall och andra kreativa miljöer. Allt under ett tak. Kvällen bjöd även på livemusik och en rad inspirerande installationer.

Bar i Warzawa

Lördagsmorgonen inleddes med vattengymnastik och vandring i Stare Miasto (gamla staden) som är upptagen på Unescos världsarvslista. Fyllda av energi blev det sedan workshop med värdegrunds- och strategiarbete. Under eftermiddagen gav vi oss av till det nya trendiga området Soho Factory. Ett gammalt fabriksområde som numera bjuder på coola kontor, designbutiker och ett neonskyltmuseum. Vi avslutade studiebesöket med en lunch på Mateusz Gesslers restaurang Wschodnia och promenerade sedan tillbaka mot city via det hippa Pragaområdet.

Neonskyltar på museum

Lördagskvällen inleddes i Panorama Sky Bar på 40:e våningen med utsikt över hela Warszawa city. Sen tog vi oss till Atelier Amaro. En restaurangen som för några år sedan tilldelades en stjärna av Guide Michelin. En intim och stilren oas där mat är ett hantverk och att äta är så mycket mer än att bara bli mätt. Vi åt en fantastisk avsmakningsmeny bestående av hela 14 rätter. Det var en explosion i smakupplevelse, service, detaljer och glödande entusiasm. En matresa vi aldrig glömmer.

Närbild på mat

Söndagen inleddes med ytterligare en gemensam workshop innan vi shoppade några timmar längs paradgatan Nowy Swiat. Efter lunch tog vi plats på tåget ner mot Gdynia. På tåget gjorde vi personliga ”Bucket lists” med saker vi skulle vilja uppleva eller jobba med framöver. Vi avslutade resan med middag i Restaurang Taste ombord på Stena Vision och en runda i bordershopen innan vi somnade gott och vaknade i Sverige.

Tack Warszawa för denna gången. Vi ses snart igen!

 

Notera att detta är ett tidigare skrivet blogginlägg och tips kan därför vara inaktuella. För aktuell information, se vår hemsida.

Tags: ,