Gdynia - Stena Line

Intervju med Michal Albrychowicz på Stena Line Polen

Polen | Inga kommentarer

Michal arbetar för det mesta på frakten vid Stena Lines terminal i Gdynia. Dessutom reser han mycket och ofta mellan Gdynia och Karlskrona med Stena Lines färjor. Oavsett om det är arbete eller fritid som gäller för Michal passar han ofta på att ta fantastiska bilder, både ombord och iland. Här på Resebloggen berättar  Michal mer om sitt arbete, sina resor och intresset för foto.

Hej Michal, kan du berätta lite om dig själv?
För sex år sedan flyttade jag till Gdynia från centrala Polen. Jag har alltid känt att det är min grej att bo vid havet, och det är det verkligen! Jag älskar skandinavisk design, det är enkelt, naturligt och passar till allt. Jag älskar dessutom att resa, inte bara för att upptäcka utan även för att koppla av, ladda med ny energi och ha det skönt.

Vad jobbar du med?
Jag har arbetat för Stena Line sedan 2012 med både personresor och frakt. Det senaste året har jag även blivit en av redaktörerna för Stena Line Polens Facebook-sida. De flesta av mina skift arbetar jag dock på frakten under avgångar.

Vad tycker du mest om med ditt jobb?
Den direkta kontakten med kunderna! De har ofta intressanta historier att berätta och att lyssna på dem hjälper mig att skapa en gästvänlig atmosfär som får dem att vilja komma tillbaka och resa med oss igen.

Vad är det bästa med att arbeta på ett färjeföretag som Stena Line?
Att arbeta för Stena Line är väldigt inspirerande. Allt här handlar om resor och upplevelser. När jag är på terminalen känner jag mig som en del av det. Att arbeta för ett färjeföretag påminner mig dessutom om de transatlantiska fartygens guldålder. Under avgångar får jag ofta se vackra scener som när ett par vinkar av varandra på kajen och liknande. Min roll är att skapa fina minnen för våra resenärer när de passerar terminalen. Stena Line är ett välkänt varumärke och  jag är stolt över att få vara en del av det.

Du tar fantastiska bilder. Har du utbildat dig inom foto eller är det en hobby?
Tack för komplimangen! Jag har ingen utbildning utan försöker bara fånga vackra ögonblick och minnen. Det är mest en hobby men jag fotar även mycket på jobbet och när jag är ute och går med mina hundar. Det är mycket som pågår runt omkring oss så jag har alltid med mig min telefon, då är det enkelt att fånga det.

Ett stort fotointresse

Du fotar mycket ombord – vad är det bästa med att resa mellan Karlskrona och Gdynia?
Jag fotar mycket ombord eftersom jag tycker om att resa med färja. Jag har möjligheten att enkelt kunna resa till Sverige över helgen. Alla förtjänar ju en paus.

Under sommaren brukar jag festa och sola hela dagen på soldäck och på kvällarna är det fantastisk buffé i Taste och sedan festar jag i C-view hela natten. Morgonen efter kan jag njuta av soluppgången över Gdynia eller Karlskrona till en kopp kaffe ute på däck. Det är livskvalitet!

 

Du tar bilder från både Karlskrona och Trojmiasto (Gdynia, Sopot & Gdansk), har du några favoritplatser som du brukar fota?
Ja det har jag! Att paddla kajak på floden Motlawa I Gdansk ger massor av vackra fotomöjligheter. Från vattenytan kan du få intressanta perspektiv på exempelvis den gamla kranen eller museifartyget Soldek. I Gdynia är det fantastisk utsikt från toppen av Kamienna Góra, därifrån ser du halvön Hel, och från huvudgatan kan du ta riktigt fina bilder på soluppgången. När det är bra väder kan du se byggnader i Gdansk och på kvällen exponerar solen Stena-färjan som seglar iväg. Romaniskt va?

En annan intressant plats är hamninloppet till Gdynia bredvid Emigration Museum. Här passerar stora fartyg bara några meter ifrån dig, man känner sig riktigt liten i jämförelse. Sopot är ju kännt för sin pir som är den längsta träpiren i Europa. Den är vacker men Sopot är helt fullproppat av folk på sommaren, det gillar jag inte så mycket. Min favoritplats i Karlskrona är Aspö som inte bara är en fantastisk fotoplats, det är även perfekt för att ta det lugnt och ha picknick.

 

Vill du se fler fina bilder från Michal kan du följa honom på @hejmajki på Instagram. //Anna