Mamma och barn hälsar på jultomte.

Julmys med barnen i Gdansk

Polen | Inga kommentarer

Rostade mandlar, kanderade äpplen, stämsång och knarrig snö. Vad passar väl bättre för att få igång julstämningen än en härlig traditionell julmarknad? Om du vill göra semester av det rekommenderar vi Gdansk. Då kan vi nämligen garantera nöjda barn under hela resan.

”Pappa är vi framme snart?”. ”Mamma… Hur långt är det kvar?” Känns det bekant? Väljer ni att resa till Gdansk för en kombinerad vinterresa och julmarknad så kan ni glömma allt vad baksätesklagan heter. Våra färjor Stena Vision och Stena Spirit har nyrenoverade lekrum som erbjuder timtals med underhållning för de små. Lekrummen ligger dessutom strategiskt placerade i närheten av restaurangerna ombord, så föräldrarna kan njuta av något gott medan barnen håller sig sysselsatta. Skulle de små ändå tröttna på lekrummet kanske ett spabesök (åldersgräns fyra år) med pool och bastu kan locka? Eller ett besök i butiken med minst sagt konkurrenskraftiga priser på godis och leksaker.

Bild på spaavdelning.

Full tank med julstämning

Efter en stärkande frukostbuffé i restaurant Taste ligger världen för era fötter. Eller i alla fall Polen. Fartyget lägger till i Gdynia och därifrån är det bara en kort taxiresa till Gdansk. Mellan den 2 och 23 december breder den välkända julmarknaden ut sig som en lysande fantasivärld mellan teatern och bärnstensmuséet i gamla stan. De över 60 stånden är fantasifullt inredda och här säljs allt från traditionellt polskt trähantverk till kryddor och mjöd. Tillsammans med stämningsfull sång och musik, en gammaldags karusell och en skridskorink så blir det svårt att inte komma i julstämning. Barnen brukar också uppskatta tomtens renar som kommer och besöker marknaden.

Utvalt för allas trivsel

Hotellpriserna i Polen är i regel lägre än i Sverige. För en billig peng kan ni bo riktigt bekvämt och ofta med tillgång till spa. Här är några extra barnvänliga hotell där alla i familjen kommer att trivas.

Sadova Hotel i gamla stan har nära till sevärdheter, shopping och julmarknaden. Här kan en familj bo i lägenhet på 60 kvadratmeter för under 1 000 kronor natten. Dessutom finns såväl pool som lekrum och gratis barnklubb.

Hotell Neptun erbjuder barnfamiljen att njuta av lyxen av flera rum i en lägenhet på 50 kvadratmeter med kök för cirka 800 kronor per natt. Hotellet ligger mitt i stan, har spa och är känt för sin ypperliga service.

Scandic Gdansk är ett charmigt och barnvänligt hotell utformat med de yngre gästernas i åtanke och har ett antal rum med babysäng för de minsta. Här är även hunden välkommen!

Inget som föll i smaken? Fler hotell hittar du här.

Faktaruta – med Stena Line till Gdansk

Linje: Karlskrona-Gdynia.
Avgångar: Tre om dagen, hytt är obligatoriskt vid nattresa.
Överfartstid: Cirka 10 timmar
Färja: Stena Spirit, Stena Baltica och Stena Vision.
Tidsfördriv ombord: Klicka på länkarna för att se aktivitetskalendern för Stena Vision och Stena Spirit. Gemensamt för både fartygen är att de har har spa med havsutsikt, restauranger och barer. För med mer detaljerad information Stena Baltica är främst ett fraktfartyg, men erbjuder bufférestaurang och bar.

Taxi från färjeterminalen i Gdynia till Gdansk centrum kostar runt 250 kronor och tar cirka 30 minuter.

 

Notera att detta är ett tidigare skrivet blogginlägg och tips kan därför vara inaktuella. För aktuell information, se vår hemsida.

Johanna Bodin

Johanna is working as a Content and Communications Specialist.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Tvingade fält är markerade med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.