Polens Riviera – en växande trend året runt

Polen | 1 Kommentar

Allt fler får upp ögonen för Polen som semesterdestination. Det som lockar allra mest är Polens Riviera. Här hittar man en fantastisk kustremsa med milsvidda stränder och de tre grannstäderna Sopot, Gdansk och Gdynia. Hit åker man för att shoppa, uppleva sköna spaupplevelser och avnjuta kulinariska måltider. Och i motsats till vad man kan tro, så är det här inte bara ett sommarresmål. Hösten och vintern är en perfekt tid att komma hit och njuta.

Aldrig tidigare har så många rest med Stena Line från Karlskrona till Gdynia. Våra tre fartyg transporterar fler och fler resenärer, med eller utan bil, som vill följa den växande trenden – att åka på weekend eller semestra i Polen. Här i trestadsområdet vid Polens Riviera finns gott om fina hotell, spaanläggningar, bra shopping, och massor av innovativa restauranger, vinotek och kaféer. Njut av spa, bada i pooler, ät och drick till halva priset jämfört mot hemma. Och det bästa med att resa hit på hösten och vintern är det lite lugnare tempot jämfört med under de mer livliga sommarmånaderna.

Ta med hela familjen

Förutom ett fantastiskt spaliv och norra Polens största shoppinggallerior finns här flera roliga aktiviteter för barnfamiljer, och även en intressant historia och kultur. Det finns något att göra för alla åldrar och dessutom är aktiviteterna billigare jämfört med hemma.

Missa inte att besöka nyöppnade shoppinggallerian Forum Gdansk! Här finner du mängder av underbar shopping från kedjor som COS, & Other Stories och ZARA.

En gastronomisk resa

När det är lite kyligare ute passar det perfekt att mysa inomhus på något av alla kaféer i Gamla stan i Gdansk, eller besöka någon av Sopots mysiga restauranger. Maten här är god, vällagad, och samtidigt modern med många nya smakupplevelser. Välj mellan de internationella köken eller de mer lokala. Oavsett vad du provar så blir du inte besviken. Miljö och atmosfär är också viktigt för helhetsupplevelsen och på restaurangerna har man inte snålat på varken kvalité eller komfort. Tvärtom, här gillar man snygg inredning och moderna detaljer, men utan att göra avkall på det unika.

Ladda med ny energi på spa

I området finns många fina spahotell som erbjuder avkoppling och möjlighet at fylla på med ny energi. Framför allt i Sopot har många av hotellen stora lyxiga spaavdelningar med ett brett utbud av behandlingar. För dig som är sugen på en sparesa i höst eller vinter kan vi varmt rekommendera Mariott Sopot Resort and Spa, Sheraton, Sofitel, Grand och Haffner i Sopot samt Hotel Gdansk. Det finns många sköna spabehandlingar att välja mellan, och prisnivån ligger på ungefär hälften om man jämför med hemma i Sverige.

Spa för hela familjen

Reser du med barn så välj gärna Mera Spa i Sopot som också erbjuder sköna behandlingar anpassade för barn och ungdomar. Det finns till och med gemensamma föräldra- och barnbehandlingar. Eller vad sägs om chokladmassage och choklad att äta till barnen medan föräldrarna kan njuta av sin spabehandling?

Julshoppa i Polen

Polen är ett perfekt resmål för julklappsshopping. De stora moderna galleriorna ligger tätt och erbjuder butiker och märken för alla smaker. I Gdynia finns norra Polens största shoppinggalleria – Centrum Riviera. Med sina drygt 250 butiker är den här gallerian större än Sveriges största. I Gdynia finns också Klif med över 100 butiker och i Gdansk ligger Galleria Baltycka med 220 butiker. I Gdansk centrum finns galleria Madison och förstås också många mysiga småbutiker bland kullerstensgatorna.

Kombinera shoppingen i Polen med att handla julklappar som kosmetika, parfym, godis och leksaker ombord. Du kan också alltid fynda i vår Bordershop ombord till priser som är upp till 60% billigare än iland. Fartygen Stena Spitir och Vision på linjen Karlskrona-Gdynia är laddade med varor till dig själv och till vännerna och familjen.

Välkommen ombord!

 

Notera att detta är ett tidigare skrivet blogginlägg och tips kan därför vara inaktuella. För aktuell information, se vår hemsida.