Sensommarn dröjer sig kvar på Polens Riviera!

Polen | Inga kommentarer

Sopot, Gdansk och Gdynia är Polens Riviera med en fantastisk kust och milsvida stränder. Och fortfarande ligger soldyrkare på stranden, människor badar och njuter på alla uteserveringar. Sensommaren är här, ljuset är annorlunda, och det är lite lugnare tempo än mitt under högsäsongen. Tveka inte att packa väskan och åka hit under en weekend och lev Riviera-livet. Härliga spahotell, massor av härliga restauranger och ett stort utbud av shopping väntar bara en båtresa bort.

I Sopot, Gdynia och Gdansk kan man alltid hitta något att göra. Och missade man att åka hit under sommarsemestern så passar det alldeles utmärkt att komma hit under sensommaren eller till hösten. Uteserveringarna håller ut ett bra tag till och plockas sällan ner förrän i slutet av oktober eller inte alls. Så länge solen lyser sitter människor ute, och gör den inte det, så finns det filtar och gasolvärmare att värma sig under när kvällarna blir kyligare.
Utelivet lever kvar och på plats finns också alla fina hotell, spaanläggningar, det stora shopping utbudet och härliga vinotek och caféer. Det jag älskar med området är att det ”poppar”upp nya restauranger och affärer hela tiden, och att det finns en härlig kreativitet bakom dem. Här finns det mesta för alla smaker och det gör ju inget att det kostar halva priset mot hemma att gå på restaurang, café eller köpa lokala råvaror.

Att mysa utomhus på någon av alla caféer i Gamla Stan Gdansk eller på någon av Sopots härliga restauranger och se människor fortsätta njuta av sensommar och höst solen är ren avkoppling. Här är maten välgjord, modern och med många härliga smaker. Polska bakverk är sagolikt gott och deras bröd…. Mmmm! Välj själv mellan de internationella köken eller de lokala, du lär inte blir besviken!

Internationella restauranger du inte bör missa på Polens Riviera – Topp-10

 

BOKA NU!

Boka din resa till Polen senast 1/9 och få upp till 50% på resa och boende.

Till kampanjen »

 

/Alexandra Hansson Hallgren, Marknadsansvarig, Stena Line, Baltic Sea