Shoppa loss i Polen

Polen | 3 Kommentarer

– Vänta lite. Stämmer detta? Det blir ju bara 80 kronor, säger jag förvånat till Alexandra Zazzi. Hon, jag, Monika Ahlberg och Tina Höstlycke är egentligen på matbloggsresa i Polen men passar på att smita in i en skoaffär när vi får några minuter över. Jag har ju hört förut att det är billigt i Polen. Men 80 kronor för ett par boots, det hade jag inte väntat mig. Alexandra hittar ett par fräcka orangea stövletter för under 100-lappen, Monika köpte minst tre par skor och Tina shoppade loss hon med.

Jag tycker först att det är lite trist att det inte finns så många små klädbutiker i staden. Istället ligger de flesta klädaffärerna i större gallerior. När jag kommer in på gallerian Madison mitt i Gdansk ändrar jag uppfattning.  Där hittar vi massa snygga kläder. Det slutar med att jag köper en extra väska för att få plats med allt. I utkanten av Gdansk finns även Galeria Bałtycka med massa bra affärer och nu i höst öppnar norra Europas största shopping centrum, Riviera i närheten av Gdansk. Det är bara att ”shop until you drop”!

Några tips:
De klädmärken vi har hemma (H&M, KapAhl, Zara, Ecco, m.fl.) är oftast inte så mycket billigare än i Sverige. Dessutom är det ju roligare med något annorlunda.

Det enklaste sättet att ta sig från terminalen i Gdynia till Gdansk är med taxi. Det kostar c:a 40-50 SEK (80-100 Zloty) och det finns värdar i terminalen som hjälper till att guida dig rätt.

Här hittar ni våra aktuella Polen-erbjudanden.

Har du också varit och handlat i Polen? Var är dina favoriter?
/ylva.

Ylva Vitorovic ansvarar för Stena Lines sociala kanaler. Här kan du läsa
mer om henne och oss andra som skriver här på Resebloggen.

Relaterade länkar:
Monika Ahlbergs inlägg om Polen-resan:
Fantastiska dagar i Polen
Vilka dagar!
Tusen tack Polen!

Alexandra Zazzis inlägg om Polen-resan:
Polsk matmania
Polsk mat i vattnets tecken
Medeltida avslutning på sista dagen


 • Dirken says:

  Jeg har bodd i Polen i noen år, jeg åpnet min egen restaurant der som er veldig populært. Nå har vi investert i leiligheter på Varehusøya, det er Grano Residence-leiligheter.

  • mikael says:

   Hej! Vad trevligt det låter, vad heter restaurangen? Med vänlig hälsning, Mikael

 • mika says:

  20:- för taxi??? kan du fixa den till mig med 😉