Tre tjejer i morgonrock pratar.

Spalyx till minipris i Gdansk

Polen | Inga kommentarer

Minst lika hög kvalitet – men till en bråkdel av priset. Att göra spabehandlingar i Polen är lika skönt för kroppen som för plånboken. Här får du tips på hur du maxar din sparesa till Gdansk.

Drömmer du om att gå loss på hela spamenyn – från pedikyren till hårbottenmassagen och allt där emellan – men drar dig för att tömma sparkontot? Det går faktiskt att kombinera en stadsweekend med en total rekonditionering av kropp och själv utan att ruinera sig. Gör du det i Gdansk får du dessutom uppleva 2017 års tredje bästa destination i Europa.

Något för alla
Gdansk är med ungefär en halv miljon invånare den största staden i Trestadsområdet – eller Trojmiasto som det heter på polska. Här finns något för de flesta resenärer – från långgrunda sandstränder till partyliv och mustig historia. Staden grundades i början av 1200-talet och var en viktig hamnstad under Hansa och medeltiden, något som de många historiska monumenten vittnar om än i dag.

Kom hem som ny
Gdansk är perfekt för dig som vill kombinera semester med nystart. Det blir allt vanligare med så kallade skönhetsresor till Polen, där man planerar och bokar olika ingrepp i förväg. Men även för dig som är ute efter mildare behandlingar – utan kniv och spruta – är Gdansk ett passande resmål. Väljer du en drop-in-mottagning på stan kan du få massage, ansiktsbehandling och pedikyr för ungefär en fjärdedel av
priset jämfört med hemma. På de lite lyxigare hotellanläggningarna kostar det omkring hälften jämfört med Sverige. Här kommer våra favoriter bland spahotellen i Gdansk.

Hilton Gdansk
Mitt i smeten i gamla stan ligger lyxiga Hilton Gdansk. Förutom en påkostad
spaavdelning får du en av stadens bästa utsikter från hotellets takbar.

Dwor Oliwski city Hotell & Spa
I en vacker herrgårdsbyggnad från 1600-talet – i ett av de mest pittoreska områdena i Gdansk – ligger femstjärniga Dwór Oliwski. Det är det perfekta spahotellet för dig som är ute efter stillhet och vackra omgivningar.

Hanza Hotel
Mitt i smeten, med utsikt över floden Motlawa, ligger fyrstjärniga Hanza Hotel. Förutom spaavdelning med bastu, solterrass och jacuzzi, erbjuder hotellet en dygnet runt-öppet restaurang och gångavstånd till många av stadens sevärdheter.

Du vet väl att du alltid får rabatt på båtresan när du bokar boende samtidigt?

Fakta – resa med Stena Line till Polen
Linje: Karlskrona-Gdynia
Överfartstid: cirka 10 timmar
Färja: Stena Spirit, Stena Baltica eller Stena Vision
Tidsfördriv ombord: Stena Vision och Stena Spirit har spa med havsutsikt, liveunderhållning, dansgolv, shopping, restauranger, barer och soldäck. Stena Baltica är främst ett fraktfartyg, men erbjuder bufférestaurang och bar.

Tags: ,

Johanna Bodin

Johanna is working as a Content and Communications Specialist.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Tvingade fält är markerade med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.