TV3s ”Ensam mamma söker” reser till Polens Riviera!

Polen | Inga kommentarer

I det 12:e avsnittet av TV3-s populära program ” Ensam mamma söker” reser mamman Susanne och hennes barn från Karlskrona till Gdynia med Stena Vision. Med sig på resan över till Polen, har hon också killarna Rickard och Mattias. Iland checkar de in på fina Hotel Gdansk som ligger i hjärtat av gamla stan i denna anrika Hansastad, alldeles intill  floden Wisla.

I detta avsnitt får ni uppleva när de strosar omkring bland kullerstensgator och torg, ser historiska byggnader myser på pittoreska gator på några av de alla de restauranger och kaféer som finns här. De njuter av sköna behandlingar på Med Spa på Hotel Gdansk. Missa heller inte när de beger sig till Rivieran och Sopots fantastiska strand för att bada och leka med barnen. I programmet hinner de också med att besöka det uppochnedvända huset i Szymbark.

Missade du avsnitten? Då kan du se hela Polenresan nedan.

Missa inte heller vår egen ”timelapsefilm” från Polens Riviera – Sopot, Gdynia, Gdansk. Här hittar ni alla tipsen, våra utvalda ställen och fantastiska rörliga bilder från Sopot,Gdansk och Gdynia.

Gdansk, Sopot och Gdynia är Polens Riviera med en fantastisk kust och milsvida stränder. Härliga Spahotell, kulinariska måltider och ett stort utbud av shopping gör att området passar perfekt som resmål året runt. I trestadsområdet Sopot, Gdansk och Gdynia finns fina hotell, spaanläggningar, bra shopping och massor av innovativa restauranger, vinotek och caféer. Här kan du gå på spa, bada i pooler, njuta, äta och dricka till halva priset jämfört med hemma.

gdansk café

Förutom ett fantastiskt spaliv och norra Polens största shoppinggallerior finns här flera roliga aktiviteter för barnfamiljer och en intressant historia och kultur att uppleva. Bland annat det uppochnedvända huset i Szymbark som ”Ensam mamma söker” besökte. Du har också upptäcks centrum som Experymet i Gdynia, en av Polens största zoo, Gdansk Zoo, äventyrsbadet Aquapark i Sopot för att nämna några.

Att mysa på något av alla caféer i gamla stan i Gdansk eller på någon av Sopots härliga restauranger är riktig lyx. Maten här är välgjord, modern och med många härliga smaker. Välj själv mellan de internationella köken eller det mer lokala. Oavsett vad du provar så lovar jag att du inte blir besviken. Miljö och atmosfär är också viktigt för helhetsupplevelsen och på städernas restauranger har de inte snålat på varken kvalité eller inredningskomfort, tvärtom här gillar man snygg inredning och moderna detaljer utan att ta bort det unika för var och en.

sopot

Sommartid är Polens Riviera fylld av glada människor och puls men utan stress. Här blandas barnfamiljer, ungdomar och äldre till en härlig mix av glada människor. Polen är alltså ett perfekt tillhåll för romantik eller att resa med vänner och familj. Och visst längtar man ändå lite efter sommaren, när man ser de här bilderna, trots julmyset som råder nu i december 🙂 Missa inte ett besök oavsett årstid! /Alexandra