Bloggbussen 2015 på piren i Sopot

Våra favoriter från familjevänliga Polens Riviera!

Polen | 8 Kommentarer

Nu har 12 mammor och 12 barn testat Polens Riviera utifrån ett familjeperspektiv med Bloggbussen15. Fyra av dessa Bloggbusstestare är min dotter, S (11 år), min kollega Alexandra, hennes dotter T (11 år) samt undertecknad. Nedan hittar ni döttrarnas topplistor på roliga aktiviteter, favoritrestauranger och fik.

Roliga saker att göra med barnen på Polens Riviera

Vi går in i ett rum. Dörren stängs. På en TV-skärm börjar en nedräkning från 60 minuter. På golvet ser vi vita konturer som markerar hur en mördad kropp legat. Vi är här för att lösa mysteriet bakom mordet. Vi öppnar lådor och skåp, räknar ut koder och hittar ledtrådar. Jag, S, Emma-Lou och hennes son J (6 år) märker inte hur snabbt tiden går, så roligt har vi. En timma känns som en kvart. Vi är på Fun Area i Gdansk och den aktivitet jag just beskrivit kallas escaperoom. En favorit bland aktiviteter på denna resa, speciellt bland de lite äldre barnen som knappt pratade om något annat. Go-kart är en annan favorit liksom att titta på godistillverkning på Ciuciu. Det låter kanske inte jättekul, speciellt för barn med spring i benen, men det är faktiskt en riktig show.n

Ytterligare en favorit är spa-avdelningen på Mera Spa Hotel. Ja, faktiskt är hela hotellet en favorit bland både vuxna och barn. Fantastiskt fina rum, ett härligt spa, inte minst bubbelpoolerna utomhus och infinitypoolen på taket (den senare dock bara för vuxna), bra lekrum, lekplats och ett härligt soldäck. Dessutom är stranden och havet bara 10 meter bort. Kort sagt ett underbart ställe med allt för att familjen ska trivas.

S och T älskar att bada i spaavdelningen så mycket att de tvingar upp Alexandra och mig kl 06:45 på lördagsmorgonen för att hinna bada ännu mer innan vi ska vidare till Gdansk. Vi är väl inte helt pigga när vi släpar oss ner med döttrarna vid sjutiden, men efter fem minuter i solen och bubbelpoolen är vi trots allt ganska tillfreds med tillvaron.

Här är hela listan på favoritaktiviteterna:
1. Åka go-cart Fun Arena
2. Lösa mysterier i Escape rooms på Fun Arena
3. Se godistillverkningen på Ciuciu
4. Bada på Mera Spa
5. Bada i Pure Nordic Spa ombord på Stena Vision
6. Besöka Legoutställningen på Fun Arena
7. Åka sightseeingelbussar i Sopot och Gdansk
8. Shopping på Centrum Riviera
9. Gå på marknaden i Gdansk (Free Market in Main Town Gdańsk)

En aktivitet som inte hamnade på 11-åringarnas topplista var ett besök på science centret Experyment. Ett härligt ställe med massa aktiviteter för barn från c:a 6 år upp till, ja ungefär när de trätt in i den kritiska tweenieåldern.

Fun Arena - escaperoom, Mera Spa och Experyment (som visst var lite kul i alla fall...)

Fun Arena – escaperoom, Mera Spa och Experyment (som visst var lite kul i alla fall…)

Favoritrestauranger och fik

Molekylärgastronomi, italienskt, asiatiskt… I Tri City (Gdynia, Sopot, Gdansk) kan du hitta mat i världsklass från de flesta delar av världen. Den mest överraskande effekten upplevde vi på den molekylärgastronomiska restaurangen Sztuczka. Ungarna älskade kolsyreisen som spred sig som en dimma över hela bordet. S och Ts favorit är Galeria 63 med internationellt kök med en dragning åt det italienska hållet. Att inredningen dessutom är riktigt häftig gör inte saken värre… Nedan har ni deras hela lista.

Top 5 restauranger och fik:
1. Galeria 63
2. La Vita – italiensk restaurang i Sopot
3. Fajne Baby – Färgglatt och sött cup cake fik i Gdansk
4. Lao Thai – en helt fantastisk thailändare utmed floden Motlawa Gdansk
5. Sztuczka – molekylärgastronomisk restaurang i Gdynia

Kolsyreis på Sztucka, cool inredning på Galeria 63 samt rejäla portioner på La Vita

Kolsyreis på Sztucka, cool inredning på Galeria 63 samt rejäla portioner på La Vita

Vill ni upptäcka era egna favoriter eller testa våra? Passa på att boka med Bloggbussrabatten!
25% rabatt på Prova på Polen, t/r Karlskrona – Gdynia inkl del i hytt. Stanna upp till 3 nätter iland. Uppge erbjudandekod BLOGGPOLEN för att erhålla rabatten. Rabatten avser inte miljötillägg. Boka i perioden 24/4-30/06  och res i perioderna 24/4-30/06  samt 1/9-6/12.

Vi är i alla fall helt sålda på Polens Riviera och hoppas att ni också blir det! /Alexandra och Ylva.

 

Notera att detta är ett tidigare skrivet blogginlägg och tips kan därför vara inaktuella. För aktuell information, se vår hemsida.