”Vi gör bomben på Aquapark Reda”

Polen | Inga kommentarer

Polens Riviera med alla sina fantastiska restauranger och barer, schysst shopping, sköna spabad och vackra stränder har kommit att bli en personlig favorit. Som mamma uppskattar jag också att det är barnvänligt – både att resa med dit med båten men också att befinna sig i Polen. Den senaste familjeattraktionen är Aquapark Reda. Vi skickade iväg bloggarna Therese Engqvist och Sandra Skoog med familjer med uppgift att testa denna unika anläggning.

 

 

Aquapark Reda ligger bara 25 minuter med bil från terminalen i Gdynia. Det är alltså ett nytt och fräscht äventyrsbad. Här kan modiga besökare swisha utför den fartfyllda vattenrutschkanan Shark Slide som passerar genom en hajtank(!). Det finns en bastu- och spaavdelning samt en tropisk restaurang och en inomhussandstrand där du faktiskt kan spendera natten. Så vad väntar du på? 😉

Men vem kan berätta detta bättre än våra ”testfamiljer”? Nedan hittar du därför familjerna Engqvists och Skoogs utlåtanden från deras vistelse på Aquapark Reda.

Therese Engqvist – Livsstil ’ Familj ’ Inspiration
Efter en  mysig överresa med Stena Spirit med mycket skratt, god mat och en god natts sömn rullade familjen Engqvist av färjan och styrde kosan mot resans huvudmål; Aquapark Reda:
– Med vattenrutschkanor i tre olika “läskighetsgrader”, en Family slide som alla garanterat älskar, vågmaskin, flera olika pooler och ett stort soldäck så är detta ett badland som hela familjen varmt kan rekommendera, skriver Therese på sin blogg.
– Det fanns gott om badvakter som hela tiden hade koll på vad som hände i vattnet. ”Skönt med extra ögon när det kommer till barn och vatten” säger mamma Therese, extra ögon som ser allt inklusive Flisans “bomb” i motionsbassängen :), tillägger Therese.

Dessutom fick familjerna testa det nya hotellet Molo:
– Ett nästan sprillans nytt hotell välkomnar oss med Prosecco och ett gigantiskt hotellrum. På Molo Hotel andas allt nytt och fräscht och med ett läge längst upp på Monte Cassinogatan så är man på några sekunder ute i Sopots vackra centrum, berättar Therese.

Se en kort video från besöket på Aquapark Reda:
https://www.youtube.com/watch?v=Vtbx2g5Ihvk

 

Sandra Skoog – Ett liv vid havet.
– Oj, vilken fantastisk resa till Polen vi haft, skriver Sandra på sin blogg. 
– Den sängen som jag låg i, den var superskön och jag har sovit skitgott i natt, säger dottern Fanny efter en natt på Stena Spirit.
– Inne i själva badlandet fanns ett område med finkornig sand och indiantält, Green Village. Här kan man, som enda platsen i sitt slag i Polen, tillbringa natten och hoppa rakt i plurret i gryningen! Verkar jättespännande och det står definitivt på familjen Skoogs bucketlist, berättar mamma Sandra.
Även familjen Skoog uppskattade Molo Hotel, inte minst för läget mitt i Sopot:
– Det var helt otroligt vackert väder, varmt och skönt, och tillsammans med familjen Enqvist, tog vi en promenad på Monte Cassino. Gatan mynnar ut på ett stort torg där barnen åt glass och vi tog en kaffe medan vi njöt av myllret och atmosfären. Därefter fortsatte vi vår promenad ner till stranden. Barnen tog av sig skorna och vandrade njutningsfullt på den mjuka sanden ner till vattnet, skriver Sandra.

Se en kort video från besöket på Aquapark Reda:
https://www.youtube.com/watch?v=081vJOP8L2A

 

Har du inte redan besökt Polens Riviera är det hög tid att göra det. Här hittar du mer information om vad man kan se och göra i Gdynia, Sopot och Gdansk.
Visst låter det som ett häftigt ställe, Aquapark Reda? Vilket äventyrsbad är din favorit? /Maria.

 

Notera att detta är ett tidigare skrivet blogginlägg och tips kan därför vara inaktuella. För aktuell information, se vår hemsida.