Toggle mobile menu
Toggle mobile menu

Bad Segeberg, indianer och fladdermöss

Tänk dig en vacker kväll på en stor utomhusarena, där du tillsammans med över 7000 andra förflyttas till 1800- talets Vilda västern och där får uppleva häftiga dueller med galopperande hästar i ett indianspel, fullt av spänning  och romantik.

Det handlar om Karl-May spelen som varje sommar, sedan 1952 uppförs på Bad Segebergs friluftsscen. Spelen bygger på den tyska författaren Karl Mays böcker, där huvudpersonen Apache indianen Winnetou, tillsammans med sina blodsbröder, kämpar för rättvisan. Karl May var en tysk författare som levde mellan, 1842-1912. Han är en legend i Vilda Västern genren och hans böcker såldes över hela världen i miljontals exemplar.

Friluftsteatern, Freilichtbühne Kalkbergstadion, är en av norra Europas vackraste. Den ligger precis vid  foten av stadens landmärke, den 91 meter höga klippan ”Kalkberg” som också bildar en pampig kuliss. Friluftsteatern byggdes redan på trettiotalet. Det Nationalsocialistiska partiet hade då planer på att bygga ett stort antal liknande arenor, att användas för propagandamöten.  Så många blev det dock aldrig. Arenan i Bad Segeberg invigdes 1937 av Joseph Goebbels, under jubel av tusentals människor, men efter det kom den knappt till användning. Men i maj 1945 firade engelsmännen de allierades segern över tyskarna just här.

När man tröttnat på rödskinn och blekansikten kan man ta sig ner i grottorna under Kallberg. Här finns ett av Nordeuropas största naturliga vinterkvarter för fladdermöss. Hit tar sig över 20.000 fladdermöss varje vinter för att sova och vila ut. Inne i ”Noctalis welt der Fledermaeuse”, finns också en utställning där man kan lära känna de små flyghundarna, som t ex att de är viktiga för vårt kaffe eftersom de håller insekterna borta från kaffebuskarna.

 

Anette j son Hälleby

 

Image gallery

Region:Tyskland

Aktiviteter på plats:Kultur & nöje

Passar för:55+, Familjeresa (7-12 år), Familjeresa (13-18 år), Par och vänner

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogkategorier

Mest kommenterade inlägg