Toggle mobile menu
Toggle mobile menu

Förälskade i Donostia

Donostia, mer känd som San Sebastián, är en fantastisk stad vid den vilda atlantkusten i norra Spanien. Området är en del av Baskien, som sträcker sig både norr och syd om Pyrenéerna längst med kusten. Baskerna har länge kämpat för självständighet från Spanien och har ett eget språk, därför har det mesta två namn här i Donostia, som på spanska heter San Sebastián.

Att promenera längst med de vackra strandpromenaderna räcker en hel dag här. Kustremsan är lång och följer halvön som en gång i tiden var en väpnad fästning och skyddade bukten mot inkräktare, exempelvis nordbor, med kanoner, haubitsar och gevär. I dag kan du gå uppför kullen och upp till statyn av stadens skyddshelgon, väl värt ett besök om inte annat för utsikten du får över hela staden å ena sidan och havet å andra.

Det smultronstället vi vill dela med oss från Donostia, eller San Sebastián, är Cerveceria Mandrágora. Vi ville inte hamna i en turistfälla så vi körde en bit ifrån havet och den centrala staden och letade in oss till områden dit Donostia-borna själva går till. Vi hamnade vid Plaza José María och bland de restaurangerna och uteserveringar där valde vi Mandrágora för att det såg trevligast ut. Vi åt blandade raciones (tapas modell större) och pintxos (små mackor eller snitsar på baskiska), drack öl, vin och läsk, åt efterrätt och alltsammans gick på 549 riksdaler. Ett hett tips när du är utomlands, ta dig tio minuter för att köra ifrån turistställena, maten är godare, billigare och stämningen trevligare där locals umgås.

Länkar

http://www.cerveceriamandragora.com

Image gallery

Position på karta

Region:Vidare ut i Europa

Aktiviteter på plats:Mat & dryck

Passar för:Familjeresa (13-18 år)

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogkategorier

Mest kommenterade inlägg