Toggle mobile menu
Toggle mobile menu

Hossegor – mer än sol och bad

Om du vill ha mer ut av din semester än bara sol och bad då är det den franska Atlantkusten du ska besöka. Hossegor, i södra Frankrike, strax norr om Biarritz är ett underbart ställe om du vill krydda din semester med till exempel surf, eller det räcker för den delen bara att bada i de mäktiga vågorna så blir det äventyr så det räcker.

 

Vill du få ut det mesta av din vistelse i Hossegor rekommenderar jag att du hör av dig till X-Travels surfcamp. Det är ett svenskt surfcamp i norra Hossegor, i ett lugnt och fridfullt område en kort promenad från stranden. Här träffar du surfguiden Fredrik och yogainstruktören Madde, båda från Stockholm, som ser till att du får en oförglömlig vistelse. En dag hos X-Travels surfcamp innehåller oftast ett surfpass tillsammans med duktiga instruktörer från Les Bourdaines surfskola eller fri surf om du redan är duktig på det. Sen finns det pool, pingis, fotbollsplan och lounge i huset där du kan slappna av och bara njuta av det fina vädret. Eller så går du ett yogapass med Madde. Surf och yoga går ihop, det är skönt att stretcha ut trötta surfmuskler och samtidigt öva upp balansen.

 

På kvällarna tar du dig enkelt ut till fina restauranger och barer i närliggande Seignosse eller till Front de mer i Hossegor. Vill du uppleva stadsliv har du nära till Biarritz och Bayonne. Och om vågorna trots allt är för små någon dag så ligger vindistriktet Bordeaux runt hörnet.

 

Image gallery

Position på karta

Region:Vidare ut i Europa

Aktiviteter på plats:Sport & Hälsa

Passar för:Familjeresa (13-18 år), Par och vänner

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogkategorier

Mest kommenterade inlägg