Toggle mobile menu
Toggle mobile menu

Idyllen Gamla Stan Gdansk.

Hade länge drömt om att besöka Gdansk Gamla Stad och plötsligt var jag där. Verkligen mysigt att gå runt där en solig fin oktoberdag. Mysiga restauranger och caféer och medeltida klädda människor, denna stadsdel kan varmt rekommenderas. Dessutom något marknadsståd utplacerat här och var på vägen dit. Det blev några fynd, en jumper och ett par älskvärda skor.

Vi bodde i området Oliwa. Till Gdansk reste vi med deras tågförbinelse, vi lyckades bra då det står stationernas stopp på en tavla i tåget. Dessutom fanns det hjälpsamma människor.

Stadsdelen Oliwa är också mysigt, där finns ju den berömda katedralen som vi aldrig besökte, det ångrade vi, men den fina parken besökte vi. Hittade också ett bra matställe som serverade de underbaraste Ribs man kan få, ja det blev tvådagarsbesök på denna restaurang.

Hotellet vi bodde på var fantastiskt fint, det låg en promenad på en kvart från Oliwas centrum. Hotellets namn Dwór Oliwski City Hotel & SPA med fem stjärnor, kan varmt rekommenderas. Vi badade aldrig i deras SPA-avdelning, men det såg väldigt fint ut, frukosten fantastisk. Jag bara älskar Polen.

 

Image gallery

Position på karta

Region:Polen

Aktiviteter på plats:Mat & dryck, Kultur & nöje, Shopping, Historia & vetenskap, Bo & uppleva

Passar för:Familjeresa (13-18 år), Par och vänner, 55+

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogkategorier

Mest kommenterade inlägg