Toggle mobile menu
Toggle mobile menu

Med syskonbarnen i Danmark

“Det här är ju precis som utomlands!” säger Nellie när vi har promenerat över sanddynorna och kommit upp till krönet och ser Västerhavet breda ut sig framför oss. Vi är utomlands, svarar jag men förstår precis vad hon menar. Vi är på Jylland på toppen av Danmark. Här finns kilometerlånga sandstränder och mysiga små städer. Vi bor på ett feriecenter i en stor lägenhet som utan problem rymmer 4 vuxna och 3 barn. Här finns 4 sovrum, vardagsrum, fullt utrustat kök och stor terass. Det första vi gör efter att ha checkat in och barnen valt sina rum är att ta en promenad ner till havet för ett kvällsdopp. Senare äter vi pizza på restaurangen, uppskattat av både stora och små. Vi passar också på att besöka områdets affär för att handla. Det är skönt att kunna fixa frukost ”hemma” innan dagens utflykter. Vi börjar dagen med att ta bilen till Rubjerg Knude Fyr. Från parkeringen är det ca en kilometers promenad över de dramatiska sanddynorna och framme vid fyren berättar jag för barnen att sanden flyttar sig med ett par meter varje år och att fyren snart kommer att vara helt begravd. Utsikten uppifrån sanddynorna är fantastisk med hela Västerhavet framför oss. När vi tagit oss ner från sanddynorna hittar vi ett ställe där vi kan köra med bilen ända ner till havet och parkera på den hårda sanden. Både praktiskt och häftigt! Efter badet är vi hungriga och kör till Lönstrup, en trevlig liten stad med små gator, gallerier, butiker och restauranger. Vi har lite svårt att välja bland alla trevliga restauranger men hittar en med en meny som passar alla. Barnen skrattar när deras mat serveras med en liten godisklubba som dekoration (och den åts naturligtvis upp den också). I Lönstrup finns massor av konsthantverkare och gallerier och vi delar på oss så att några går på ”konstrunda” och vi andra går på glassbar! När vi kommer tillbaka till vår lägenhet blir det ett snabbt dopp i poolen innan vi alla hjälps åt att fixa middagen. Vi har tur med vädret och kan sitta ute på altanen.

Nästa dag är det dags att åka hem så när vi har checkat ut kör vi till Fredrikshamn där vi hinner med lite shopping innan vi tar färjan till Göteborg. Ombord äter vi god buffé som både stora och små avslutar med varsin glass från mjukglassmaskinen.

Trots att vi bara varit borta 2 nätter känns det som vi varit på semester och barnen har mycket att berätta för sina föräldrar när jag lämnar dem.

Image gallery

Position på karta

Region:Danmark

Aktiviteter på plats:Mat & dryck, För barn, Natur, Badställen & stränder, Bo & uppleva

Passar för:Familjeresa (13-18 år), Par och vänner, Familjeresa (7-12 år)

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogkategorier

Mest kommenterade inlägg