Toggle mobile menu
Toggle mobile menu
Musikparken i Aalborg

Musikparken i Aalborg

Bland träden i parken bakom kulturcentrum i Aalborg, får fåglarna konkurrens av skönsång från världsartister, musikparken är en del av den vackra stadsparken “Kildepark” som ligger i centrum.

Idén till musikparken väcktes på 80-talet,  av en dåvarande chef vid Kongress o kulturcentrum. Alla artister som uppträde på kulturcentrum får plantera ett eget träd. En unik sevärdhet dom inte finns någon annan stans. Först ut var Cliff Richard och sedan dess har 90 artister ytterligare grävt och planterat.

År 2012 tonsattes parken då träden kompletterades med musik. En pelare/högtalare placerades intill varje träd. Ett knapptryck så ljuder ett medley av artistens mest kända låtar högt bland träden, i december skapar musiken julmys då repertoaren  byts ut mot kända jullåtar som artisten spelat in.

Som en fiktiv ingång till de sjungande träden finns en port,  ett stort konstverk bestående av åtta höga pelare i stål, som idag har fått en härlig roströd färg.

Cliff Richard som planterade första trädet kallades in för att klippa banden och officiellt inviga.

Under de två första åren efter invigningen aktiverades musikträden ???? 600.000 gånger.

Ett axplocks av de 91 artister som är representerade här;

André Rieu/Joe Cocker/Lill Lindfors/Paul Simon/Prince/Placido Domingo/Bryan Adams/Sven-Bertil Taube/Kiss/Eros Ramazzotti/Sissel Kyrkjebö/Stevie Wonder/Leonard Cohen/Beyonce/Kylie Minogue/KennyRogers/Elton John/Sarah Brightman/Rod Srewart mm mm mm mm mm

Anette Jonson Hälleby

 

Position på karta

Region:Danmark

Aktiviteter på plats:Kultur & nöje, Shopping

Passar för:Par och vänner, 55+, Familjeresa (7-12 år)

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogkategorier

Mest kommenterade inlägg