Toggle mobile menu
Toggle mobile menu

Att resa om och om igen!

Två gånger per år är det dags. Jag hinner knappt i land förrän jag längtar efter nästa tripp. Det mesta finns att uppleva på en och samma plats.

36 timmarskryss är något riktigt bra, för då kan man ha semester, mitt i vardagen. Två nätter och en dag borta är som en kortkort pause. Vi åker ut på kvällen och brukar då välja beroende på väder om man vill ha en badresa eller en shoppingresa, eller varför inte en soft slappardag där man bara ser sig runt och fikar, äter och njuter av livet.

I Sopot finns Sandstränder och sol, som värsta paradiset och är det inte väder för det så finns Aqua Park även det i Sopot. Jag och min man brukar satsa på att bara njuta av livet och köpa skor billigt. När vi kommer fram till Gdynia så går vi utanför teminalen där man kan vänta på buss till Centralstationen i Gdynia, eller om man väljer att ta Taxi dit eller någon annanstans. Från Gdynia finns tåg som går till Sopot om man vill bada, men jag rekommenderar att man tar reda på vart man ska gå av innan man kliver på tåget, för folk är dåliga på engelska så det kan vara nästintill omöjligt att bara fråga sig fram längs vägen. Tro mig… vi har provat. Vi brukar som sagt hålla oss i stan.

Man kan välja att åka till de stora köpcentran t.ex Riviera, men för vår del så har vi bara varit där en gång och en gång i ett Köpcentrum i Gdansk. Vi föredrar att se det lite mer “Polska”, så vi brukar börja dagen ungefär så att vi köper frukost på en av Kaffeshopparna vid stationen. Klockan är vid denna tidpunkt inte så mycket så man kan äta i lugn och ro. Sedan promenerar vi bort till den gamla Marknaden i Gdynia där det säljs allt mellan himmel och jord. De har lite flytande öppningstid så man kan kika lite redan på morgonen.

Sedan promenerar vi bort till stora Köpgatan och då har man ofta lite tid innan affärerna öppnar. Då kan man sätta sig någonstans med en kopp kaffe eller bara vara en stund. Sedan brukar vi strosa runt i Gdynia och leta skor. Skinnskor är mycket billiga och har hög kvalitet. Även andra skor är mycket billiga. Man kan hitta riktiga fynd.

Så här njuter vi hela dagen och Taxi är billigt om man vill förflytta sig åt något håll. Vi brukar äta på något fint ställe. På fotot i bildgalleriet är det uppdukat och det var faktiskt vi som åt på detta pampiga bord. Jag minns att det var Körsbärssoppa till förrätt och någon form utav Köttbullar till huvudrätt. Jag minns också att det var Kallpressad jordgubbsdricka, som var gjord på plats. Mums.

När vi senare är trötta, så brukar det också snart dra ihop sig till hemfärd och då är det ofta så att vi är för trötta för att ta bussen och frågar någon Taxichaufför vad det kostar att åka till Stena Line, det brukar vara mycket billigt, men för säkerhets skull är det bra att veta priset innan avfärd. När man checkat in på Stena Line för hemfärd, så är det fantastiskt skönt att smyga in i hytten efter att man varit och ätit lite kvällsmat på någon av fartygets restauranger. Det brukar kännas så luftigt och skönt så man somnar bums.

På morgonen går man i land pigg och glad och kan fortsätta sin vardag efter bara en dag borta. Fantastiskt och det rekommenderas. Jag åker snart igen! Skepp o hoj!

Image gallery

Position på karta

Region:Polen

Aktiviteter på plats:Mat & dryck, Kultur & nöje, Shopping, Badställen & stränder, Nöjesparker & vattenland

Passar för:Familjeresa (7-12 år), Familjeresa (13-18 år), Par och vänner

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogkategorier

Mest kommenterade inlägg