Toggle mobile menu
Toggle mobile menu

Rügen – det lilla extra

Nu i höstas besökte jag Rügen för första gången.

Eftersom vi gärna bor lugnt och lite vid sidan av, för att därifrån angripa allt sevärt, så hittade vi vårt perfekta boende i Lauterbach, en liten ort vid en småbåtshamn och vårt hotell låg med utsikt över havet. Vill man bo verkligen unikt, fanns det även här nått så udda som husbåtar som man kunde hyra

Rasande Roland, ångloket som trafikerar ön har även en av sina slutstation här i Lauterbach.

Vid sidan av allt man måste se. Letar jag gärna efter lite annorlunda saker.

T ex blev jag väldigt fascinerad av Rügens allévägar, många av vägar här kantas av träd som står tätt på båda sidor, och lövverken bildar ett tätt tak över vägen. Tyskland har ju ett stort antal namngivna semestervägar som går vid sidan av autobahn och visar upp en helt annan sida av landet. Allévägen är en av dessa turistvägar, börjar på Rügen och går sedan hela vägen ner till Bodensjön.

Ostseebaden, måste man ju besöka, ligger på östra sidan av Rügen. Binz och Sellin, störst och mest kända. Men jag fastnade för Thiessow, som ligger längst söderut. Inga stora hus inga stora hotell, enklare, mindre och det mest fantastiska är att man ser havet på tre sidor av sig. När vi var här var stränderna och vattnet fullt av vind- och kitesurfare, som trivdes i de hårda vindarna.

Överallt på Rügen säljs det produkter som innehåller sanddorn, ett litet gult, surt och supernyttigt bär som på svenska heter havtorn. Nästa gång jag kommer hit, står högt på listan, ett besök på de stora havtornsodlingarna som ligger på norra delen av ön.

Anette Jonson Hälleby

Image gallery

Position på karta

Region:Tyskland

Aktiviteter på plats:Natur, Badställen & stränder, Historia & vetenskap

Passar för:Familjeresa (7-12 år), Familjeresa (13-18 år), Par och vänner, 55+, Familjeresa (0-6 år)

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogkategorier

Mest kommenterade inlägg