Toggle mobile menu
Toggle mobile menu

Se istidens verkningar på Möns Klint

Mitt smultronställe i Danmark är Möns Klint. I en underbart vacker natur med lummiga bokskogar öppnar det upp sig en glänta i skogen. Mellan träden ser man hur marken tar slut och brant sluttar ner mot det blåa havet. Några hundra trappsteg ner från stupets brant ligger stranden där en hög vit vägg av krita reser sig. Från Geo-centret på toppen följer guiden med dig ner och ni hjälps åt att i de rasade kritahögarna hitta spännande fossiler. När ni är klara tar ni med allt upp och undersöker i mikroskop i laboratoriet.

Hur skapades de fantastiska kritväggarna och hur hamnade fossilerna inne i berget långt upp i luften? Allt detta får du reda på i muséet där du själv kan simulera din istid och lära dig hur Danmark skapades. Fortsätt sedan med att simulera jorderosion så förstår du hur och varför berget eroderar.

Avsluta ditt besök på Möns Klint med ett stopp i den mysiga lilla byn Stege. En god kopp kaffe på Möns kafferosteri och lite shopping på de kullerstensbelagda gatorna innan ni tar bron tillbaka igen.

Position på karta

Region:Danmark

Aktiviteter på plats:För barn, Natur, Historia & vetenskap

Passar för:55+, Familjeresa (0-6 år), Familjeresa (7-12 år), Familjeresa (13-18 år)

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogkategorier

Mest kommenterade inlägg