Toggle mobile menu
Toggle mobile menu

Tillsammans med Barnbarnet i Paris.

För tre år sedan reste jag med barnbarnet till Paris. Vi var mycket nyfiken på alla sevärdheter och hur vi skulle hinna med och se allt. Ett tips hemifrån var att ta en tur med Hoppa På och Av Bussen och så gjorde vi, vi löste biljett för två dagar och detta upplevde vi väldigt positivt. Vi hann med och se det bästa och det mesta. Vad vi missade var ju någon mysig marknad, men tyvärr, vi hade hog läst på för dåligt hemma för att hitta till rätt plats. 

Det bästa av Paris tyckte nog vi båda var området Montmartre, konstnärernas område och kyrkan Sacré-Coueur. I detta område låg ju också Moulin Rouge och Pigalle, detta hade man ju hört talas om. Sista kvällen i Paris bestämde vi att åter igen ta en tur till Montmartre, vi passade på att ta en tur med Minitåget så vi fick uppfatta lite mer och avslutade med att äta på en mysig restaurang i området med alla konstnärer, underbar minnesrik kväll. Dagen efter innan vi skulle resa hem sökte vi upp området igen, vi trivdes ju så bra där, då blev det kaffe och premiärsmaka på deras Makroner, jättegoda, de smälte i munnen. Ett underbart minne att resa med då denna 17-åriga tjej som hjälpte farmor med språket i både franska och engelska. Tips res gärna med era barnbarn, det är innehållsrikt. 

Image gallery

Position på karta

Region:Vidare ut i Europa

Aktiviteter på plats:Mat & dryck, Kultur & nöje, Shopping, Natur, Historia & vetenskap, Bo & uppleva, Nöjesparker & vattenland

Passar för:Familjeresa (7-12 år), Familjeresa (13-18 år), Par och vänner, 55+

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogkategorier

Mest kommenterade inlägg