Toggle mobile menu
Toggle mobile menu

Tropical Island i Tyskland

Vi åkte till tropical Island 2010 och jag vet inte vad jag ska säga mer än wow. Det känns verkligen som om man har kommit till södra Frankrike eller till Spanien för det är verkligen så tropiskt som man föreställer sig det. På dagen är det ljust och upplyst i lokalen och det finns en pool som har en egen uppbyggd strand. Det finns en pool som har små uppbyggda klippor runt sig så att det känns som om man verkligen befinner sig ute. Under kvälls timmarna släcks det ner mer och mer i lokalen så att det ska kännas som om det är mörkt ute.

Det är också tropisk värme i alla pooler det finns ett stort souna område med ett flertal bastus. Det finns både luftbastu och vanlig torrbastus. I bastun gällde nakenhet och blandat herrar och damer vilket för små barn kan vara lite ovant till en början.

Själva lokalen är en gammal byggnad som användes till militär flyg innan. Men idag är det alltså ett tropiskt badland.

Där fanns också olika flera olika exotiska och roliga resturanger. Vi provade en resturang där man plockade mat på en tallrik som köket sedan stekte åt en. Det var ganska coolt. Inne i detta område finns det också olika bungalows och andra byggnader som fungerar som hotel. Där kan man ta in över natten om man vill ha två dagar att hinna bada på men för oss kände vi att det räckte mer än väl med en dag.

När det kommer till betalning så rekomenderar jag att man håller lite koll på sina barn för det finns små aktiviteter inne på badet och allt kostar vart för sig och det betalas på ett band som du har på armen som är knutit till ditt bankkort och pengarna springer fort iväg om man vill prova allt. Även resturang besök med mera betalas på armbandet. Barnens armband ställs in med ett max belopp som de inte kan överskrida och tror det fanns någon max gräns även på vuxenarmbanden.

I helhet funkar badorten som nästan ett resort som om man skulle åka utomlands tex till något hotell och resort i Frankrike eller Spanien och förutom att man kanske inte får mer än bad delen så räcker det om man bara känner att man vill komma bort bara över helgen och inte vill resa så långt. Det fungerar bra att resa både som yngre och äldre barnfamilj men även som ett kompis gång eller bara ett par som vill komma bort. Jag tyckte det var en väldigt häftig upplevelse i Tyskland.

Det ligger lite utanför Berlin men det borde gå att ta sig dit med både buss och bil. Man kan både ta stena lines båtar eller bila till detta smultronställe som är som en mini semester till Medelhavet fast inomhus

Image gallery

Position på karta

Region:Tyskland

Aktiviteter på plats:Mat & dryck, För barn, Badställen & stränder, Bo & uppleva, Nöjesparker & vattenland

Passar för:Familjeresa (7-12 år), Familjeresa (13-18 år), Par och vänner, Familjeresa (0-6 år)

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogkategorier

Mest kommenterade inlägg