Toggle mobile menu
Toggle mobile menu

Världens längsta borg finns i Burghausen

Tyskland är känd för sina borgar och slott och världens längsta borg ligger i Tyskland. Den finns i Burghausen, staden som ligger på gränsen mellan Bayern i södra Tyskland och Österrike.

Borgen är över en kilometer lång, 1051 meter, ligger på en smal klipptunga och speglar sig i floden Salzach. Vid foten av klippan ligger den gamla staden där alla hus är minnesmärkta.

De flesta kommer nog hit för att besöka borgen där det finns såväl museum som olika utställningar, men att bara gå omkring bland tinnar och torn och njuta av utsikten är väl så trevligt. I dessa drömlika kulisser anordnas även konserter och teaterföreställningar.

De minsta kan gå guidade turer tillsammans med gycklare, riddare och spöken som visar barnen hur man levde på medeltiden och hur livet fungerade i en riddarborg.

Den bästa vyn över borgen och staden får man från en ”Plätte” som är en båt som tidigare användes till att transportera salt från gruvorna i Hallein, via Salzburg och vidare till Burghausen. Numera kör de turister på floden och vill man inte bara njuta av båtturen kan man även välja en tur med musikunderhållning.

Stadens invånare beskriver staden som ”vacker som en saga”. En triad, bildad av den glittrande floden, världens längsta borg och en målerisk stad.

Anette Jonson Hälleby

 

Image gallery

Region:Tyskland

Aktiviteter på plats:

Passar för:Par och vänner, 55+, Familjeresa (7-12 år), Familjeresa (13-18 år)

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogkategorier

Mest kommenterade inlägg