Toggle mobile menu
Toggle mobile menu

Weissenhäuser Strand

En populär och trivsam anläggning med utomlandskänsla på nära håll för hela familjen året om. Utmärkt resemål för höstlovet.

Vid tyska Östersjökusten, ca 5 mil från Kiel och 4 mil från Puttgarden finns en av Tysklands största semesteranläggningar, ofta kallad ”norra Tysklands badparadis och aktivitetscentrum nummer 1”. Här finns familjevänliga lägenheter och aktiviteter för både vuxna och barn i alla åldrar.

Första gången vi var här kom vi hem med ett stort leende på läpparna hela familjen. Vi hade funnit något roligt och passade för hela familjen samt ett smultronställe att återkomma till. Vi vuxna kände oss utvilade och lyckliga, barnen 5 och 7 år ville flytta till Tyskland.

Vi har nu besökt anläggningen, Weissenhauser Strand,  3 gånger, inklusive en höstlovsvecka. Det är ett avkopplande familjeresemål med utomlands känsla på nära håll året runt till ett inte allt för dyrt pris.  I samband med detta inlägg så vill jag lyfta fram Weissenhauser Strand som ett jättefint ”höstlovsresemål”, vill  berätta att det finns och att det är ett toppenresemål året om.

Gör man som vi – reser med Stena Line från Göteborg till Kiel så är det väldigt nära och man får två upplevelser då resan dit också blir till ett glädjefyllt äventyr för hela familjen. Väl i Kiel så når man Weissenhauser strand på 40 minuter med bil. Weissenhauser Strand finns numera i Stena Lines program.

Anläggningen är enorm men trivsam. Den har ca: 30 år på nacken och den präglas av någon slags öststatscharm fast den ligger i väst .Tyskland var tidig med ”allt under ett tak” anläggningar.  Renovering pågår varsamt och här är rent, snyggt, ordning och reda på ordentligt tyskt vis.  Merparten av gästerna bor i  lägenheter och bungalower men det finns även hotell med spaanläggning.  Lägenheterna är fräscha och det ingår sänglinne, handdukar och ett ”startkit” för köket med diskborste, diskmedel mm. Även slutstädning ingår. Vi har bott 2-rum lägenheter som kallas “LUV/LEE” med ett sovrum och bäddsoffa. Det har varit toppen. Vi kan även rekommendera det något dyrare alternativet “Bungalow” om man vill ha direkt tillgång till gräsmatta och tex spela fotboll med barnen.

Till anläggningen hör en affärsgata med livsmedelsaffär med bageri samt ytterligare butiker. Här finns en mysig inglasad inomhus gågata ”a la medelhavet” med flera restauranger. Det finns en barnklubb och det finns flera roliga lekplatser både inom och utomhus. Våra barn älskade inomhuslekplatsen i anslutning till gågatan, där det fanns en damm där de kunde åka fram och tillbaka på en flotte. Speciellt här fick de många tyska kompisar som de lekte på barns vis trots språksvårigheter. Underbart…

Utomhus har vi ”Ostsee” med  ”Seebrucke”, dvs Östersjön med fin strand med “strandkorgar” till uthyrning och en trevlig pir. Jättefint även om det inte är badsäsong. Här är det populärt att flyga drake.  Inomhus möter vi  ”Medelhavet”, dvs den subtropiska badanläggningen med 29 grader i vattnet och 31 i luften året runt. Det är för denna badanläggning som området är mest känt för. Här finns vattenruchbanor, grotta att simma in i, vattenfall och ett område för mindre barn med filmhörna mm.

På området finns även populära Djungelland med lekland, äventyrsland och djungelrestaurang.  Här kan man vaska guld, klättra på klättervägg, gå i labyrinten, leka i klätterställningen, interaktivt piratspel, studsmattor, hoppa i hoppborg mm. Vuxna kan också roa sig genom att gå en balansbana ca: 15 meter upp  (med säkerhetslina). På övervåningen finns det fotboll, badminton, pingis mm. Här finns även en avdelning med djur, ormar, ödlor, krokodiler mm.

Förutom detta så finns  finns det bowling, kägel, minigolf, tennis, squash samt uthyrning av cyklar. Wawaco är en 600 meter lång wakebord och vattenskidbana som ligger i en sjö i anslutning till anläggningen.

När det gäller den subtropiska badanläggningen och Djungelland så kan man köpa familjebiljett i samband med bokningen till båda eller en attraktion som gäller hela vistelsen. Priset är det samma oavsett vistelsetid, ca: 500 kr familj/attraktion. .Givetvis kan man också lösa enkelbiljett men det är väldigt skönt med “vistelsebiljett”. Biljetterna gäller även hela incheckningsdagen och hela utcheckningsdagen vilket är toppen då om man reser med Stena Line ofta anländer tidig förmiddag och öker hem sen eftermiddag.

Det är lätt att fasta på anläggningen då det är trivsamt, avkopplande och finns mycket att göra. De första gångerna hade vi fullt upp från morgon till sen kväll. Tredje gången började vi utforska omgivningarna och fann flera smultronställen. Vi besökte närbelägna Oldenburg endast 5 km från Weissenheisser strand. Vi besökte även Heiligenhafen och Burg på ön Fehrman (nära Puttgarten) som man når på 20 respektive 30 minuter. Vidare så  gjorde vi även en tur till Lubeck, 1 timma med bil.  Jättefint och mysigt och rekommenderas. Vi blev speciellt förtjusta i Burg och den finna lilla hamnen med fiskrestaurang, ubåtsmuseum mm. I anläggningens stora reception får man ytterligare tips om utflykter.

Anläggningen besöks av främst tyskar, danskar och holländare. Ca: 10 % kommer från Sverige, då främst besökare från Skåne pga närheten. Det är främst på skollov som vi mött mycket svenskar här, annars har vi känt oss ensamma på gott och ont.

Avslutar med våra varmaste rekommendationer att besöka Weissenhauser strand med omgivningar. Här finns mycket att göra för stora och små och varje besök och årstid inbjuder till nya äventyr.

Detta är som sagt ett utmärkt resemål inför det stundande höstlovet. Mysig kryssning med Stena Line till Kil, i Tyskland,  kanske lite varmre än Sverige, lite grönare. Kall fin luft. Fina höstprommenader utmed strandprommenaden, strandlek, bad inomhus, lek på Djungelland, bowling. Cykla tandemcykel, lek på inomhus och utomhuslekplatserna, titta på undulaterna i fågelvoljären som finns i anslutning till gågatan.  Utflykt till närliggande mysig tyskt by och mycket, mycket mer. På hemvägen brukar vi utforska kusten mellan Weissenhauser Strand och Kiel. Om Ni åker kustvägen stanna gära till i Laboe, en mysigt samhälle vid Kiels inlopp samt vi rekommenderar även ett besök på Citymarkt (en stort varuhus) i Kiel.

Trevlig resa!

 

Position på karta

Region:Tyskland

Aktiviteter på plats:Kultur & nöje, För barn, Badställen & stränder, Nöjesparker & vattenland

Passar för:Familjeresa (13-18 år), Familjeresa (0-6 år), Familjeresa (7-12 år)

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogkategorier

Mest kommenterade inlägg