königstein i tyskland

3 riktigt häftiga naturupplevelser i Tyskland

Tyskland | Inga kommentarer

Tyskland är ett häftigt land med vacker och ofta väldigt slående natur. På vissa sätt påminner den om svensk natur men med alla deras stora berg, kullar och skogar förstår man snabbt hur liten man som människa är. Ändå är det en fantastisk känsla, att få vandra i natur som gör att man ena stunden tittar ut från en bergstopp till att man i andra stunden dricker porlande vatten från en bäck. Här ger vi dig 3 riktigt häftiga naturupplevelser i Tyskland.

klättring i tyskland och europa

  1. Hisnande höjder vid Elbsandsteingebirge
    I hundratals år har floden Elbes kalkstensberg lockat äventyrslystna klättrare. Berget har en fantastisk natur med allt från vild skog till gigantiska raukar. För klättrare är det dock troligtvis Basteiklipporna som lockar. Dessa klippor är helt lodräta och bjuder på en hisnande utsikt.Klättrar du inte? Inga problem! Vandringsleder finns det gott om här och är man historieintresserad gör man bäst i att besöka Königsteinborgen, en befästning med anor från medeltiden.Elbsandsteingebirge hittar du söder om Dresden i sydöstra Tyskland.

 

vandra i tyskland

  1. Mäktiga skogar i Bliesgau
    Gränsande mot Frankrike ligger tyska Bliesgau. Regionen är känd för dess mäktiga bokskogar och dess kulinariska matupplevelser med starka influenser från det franska köket. Här möts den tyngre tyska köket med fransk finess för att erbjuda ett riktigt gastronomiskt äventyr.Likt Elbsandsteingebirge finns även här vandringsleder som för länge sedan agerade pilgrimsvägar genom Europa. För den som också gillar en ridtur under tidig höst finns det utmärkta möjligheter till detta.Du hittar Bliesgau drygt 2 mil öster om Saarbrücken.

 

vandring i tyskland och europa

  1. Schwarzwald bjuder på sagolika upplevelser
    Tysklands yngsta nationalpark, Schwarzwald, den svarta skogen, bjuder in till en sagolik upplevelse. Här finns fullt av åar, porlande bäckar och vackra mossbevuxna kronor, något som trots nationalparkens ungdom vittnar om skogens ålder. En skog som fått vara i fred i över 100 r. Vandringsleder kring blanka sjöar är ett hett tips inför hösten.Schwarzwald är beläget öster om floden Rhen.

 

Denna text har hämtat inspiration från resemagasinet Vagabonds artikel “8 häftiga naturupplevelser i Tyskland”

Tags: