Årets Hanse Sail får dig att ånga!

Tyskland | Inga kommentarer

Nästa vecka, den 6-9 augusti, är det dags för 25-års-jubileum för den maritima festivalen Hanse Sail i Rostock. Temat för årets evenemang är ångbåtar. 

Hanse Sail är sedan länge ett populärt evenemang, både för besökare, deltagande fartyg och andra arrangörer. Det inte bara en av de största maritima festivalerna i Tyskland, det är även en av de största som finns i Europa. Under festivalen samlas runt 250 segelfartyg av alla typer och storlekar från en mängd olika nationer utanför Rostocks kust. Numera är evenemanget en del av Baltic Sail som äger rum under juli och augusti  i flera länder runt Östersjön.

blogg-mall-hanse

Varje år samlar festivalen ungefär 1 miljon besökare och flera kryssningsfartyg åker till  Rostock just den här helgen för att besöka denna maritima höjdpunkt. Även om det numera sjuder av andra aktiviteter och evenemang under Hansa Sail är det fortfarande båtarna och skeppen som är i fokus. Förutom att gå runt och titta på de mäktiga fartygen kan du även få prova på att segla eller kliva ombord på vissa av båtarna.

Under Hanse Sail finns massor av aktiviteter för alla åldrar. Du kan besöka den internationella matmarknaden eller någon av de andra olika marknaderna med maritima teman. Det finns även möjlighet att prova på dykning och flera andra vattensporter som surfing, kanot, segling och trampbåt. För de minsta finns det ett lekområde med massor av kul. Under helgen kan du även delta i olika arrangemang som äventyrspromenaden, paraden eller dag- och kvällskryssningar med de olika fartygen. Missa inte fotbollsturneringen som spelas mellan deltagare från de olika fartygen. Lördagskvällen kommer att avslutas med ett stort fyrverkeri på festivalområdet!

blogg-mall-hanse1

 

Ta dig hit:

Linjen Trelleborg-Rostock är ett smidigt och bekvämt sätt att ta sig till festivalen. Ta med bilen på färjan och upplev mer, från Rostock är det enkelt att ta sig vidare ner i Tyskland och Europa!