Bloggbussen goes bilsemester besökte Stralsund och Rügen

Ni måste åka till Tyskland – det är sketakul!

Tyskland | 1 Kommentar

De flesta av oss kanske inte sätter likhetstecken mellan Tyskland och exotiskt resmål, men årets Bloggbussresa bevisade oss tvivlare fel. Vi besökte både den vackra hansastaden Stralsund med sin typiska, charmiga arkitektur och den fantastiskt vackra ön Rügen. Sebastian, 8 år, sammanfattade allas tankar efter Bloggbussen goes bilsemester bäst; Ni måste åka till Tyskland – det är sketakul!
Bloggbussen är inte bara en härlig resa, det är också en tävling. Nedan avslöjar vi årets vinnare!

Genom att skriva inspirerande inlägg om sina barndomars bilsemestrar och hur de ville föra den traditionen vidare till sina barn kvalade Malin ”Fnulan” Martinsson,  Terese EngqvistCamilla Gunnarsson och Melinda Sohl in som finalister i Bloggbussen goes bilsemester. De tog med sig var sin bil, sina goa familjer och tillsammans med Annabell (marknadsansvarig för destinationen Tyskland), mig och våra två söner utforskade vi norra Tysklands utbud för familjer och barn en solig helg i början på september i år.

Resan blev en succé! Både barnen och vi vuxna var positivt överraskade över allt vi fick uppleva (utom möjligtvis Annabell som redan var upplyst på området och hade planerat resan). Alla våra fyra bloggare har skrivit en mängd intressanta inlägg om resan och tagit fantastiska bilder. Dessutom har vi fått in filmer där familjerna berättar om sina favoriter. Se Terese film nedan samt Melindas och Camillas.

Vinnaren av Bloggbussen goes bilsemester
Så var det då dags för det svåra arbetet att kora en vinnare bland alla dessa roliga, spontana, insiktsfulla, beskrivande och inspirerande inlägg. Efter mycket diskuterande fram och tillbaka i juryn bestående av representanter från Stena Line, Sembo och Twingly lyckades vi till slut enas.
Motiveringen lyder:
Den vinnande bloggen har med fantastiska bilder och bra, beskrivande texter fångat glädjen, upplevelsen, gemenskapen och anledning till varför man bör besöka just Tyskland med sin familj.

Trumvirvel! Årets vinnare av Bloggbussen goes bilsemester är: Camilla Gunnarsson med bloggen Aktiva dagar. Grattis! Här hittar du hennes inlägg från resan till Tyskland.

Vinstresan är en resa för hela familjen till nöjesparken HansaPark, inklusive färjebiljetter med 4-bäddshytt mellan Göteborg och Kiel samt en övernattning på Weissenhäuser Strand, sponsrad av Sembo.

Vi vill även passa på att tacka samtliga finalister för en underbar resa och stort engagemang så väl på plats som på bloggarna. Det blev ett oförglömligt minne för Annabell, mig och våra pojkar.

Övriga finalisters inlägg om Bloggbussen goes bilsemester:
Malin ”Fnulan” Martinsson
Terese Engqvist
Melinda Sohl

Resan i länkar
Trelleborg-Rostock (Resa med övernattning ombord)
HanseDom (det härliga äventyrsbadet)
Stralsund (den vackra hansastaden)
Ozeaneum (det häftiga museet om livet under ytan i Östersjön)
Rügen (den fina ön vi besökte och Tysklands största)
Karls Erdbeertraum
Hotel Binz Therme (Det fina lägenhetshotellet med eget spa som vi bodde på)
Hans im Glück (riktigt cool hamburgerrestaurang i Binz)
Prora (Hitlers galet stora semesterbygge)
Klätterparken Seilgarten Prora (allas favorit på resan)
Rasender Roland (ångloket man på ett avkopplande sätt kan ta sig runt med på Rügen)
Diavolo (mysig restaurang i Binz)

Gamla torget i Stralsund, stranden i Binz, HanseDom x 2 och Ozeaneum

Bilderna är tagna av Camilla Gunnarsson.