Utkiksplats över Rügen

Promenad bland trädtoppar och utsikt över Rügens vita klippor

Tyskland | Inga kommentarer

På andra och sista dagen på vår weekend till Tyskland promenerade vi bland trädtoppar på Rügen och fick en fantastisk utsikt över öns kända vita klippor!

Utvilade och redo för ännu en spännande dag i Tyskland vaknade vi på Grand Hotel Binz. Bästa sättet att starta dagen? Jo, med en riktigt bra frukostbuffé såklart och vårt hotell hade just det. Här kunde vi äta oss riktigt mätta på flera olika brödsorter, kokt ägg, härligt färska pålägg med mera.

Efter frukost bar det av till vårt första stopp för dagen som var Karls Upplevelsepark på Rügen, ett perfekt utflyktsmål för hela familjen med bl a lekplatser, djur och attraktioner för barn! Här kunde man köpa lokala delikatesser och gå runt och se på vackra hantverk. Ett helt fantastiskt ställe som alltså erbjuder allt från god mat till spännande dekorationer till hemmet. Parken var också fint Halloween-dekorerad med mängder av pumpor, se bara nedan hur ingången såg ut.

Karls upplevelsepark

Karls upplevelsepark

När vi hade inhandlat de varor som vi ville ta med oss hem (jag köpte Popcorn smaksatta med Sour Creme-smak) var det dags att åka till nästa ställe som var Baumwipfelpfad Naturerbe. Detta stället var helt magiskt! Tänk er en utkiksplats mitt ute i skogen där du befinner dig lika högt upp som trädtopparna. Sicken utsikt, det var helt otroligt, och det var lätt att promenera uppåt då lutningen aldrig blev för markant.

Utsiktsplats

Lunchen hade vi bestämt att vi skulle äta på historiska platsen Prora Solitaire, en semesteranläggning som Hitler påbörjade byggandet av 1936. Tanken var att bygga ett bad för 20 000 gäster men kriget avbröt byggandet och i dag finns här bland annat ett museum och ett galleri.

Prora

Vi älskar naturen och ville även uppleva den stora nationalparken Jasmund innan hemfärd. Här promenerade vi till en utsiktsplats där vi kunde njuta av vyn över Rügens vackra, kända vita klippor. En surrealistisk upplevelse att befinna sig på exakt samma plats som jag så många gånger tidigare sett foton på.

Jasmund nationalpark

På färjan hem kopplade vi av och pratade om vilken trevlig resa vi haft!

Utsikt från fartyget