Höstlov i Tyskland

Våra topplistor för den bästa höstlovsupplevelsen i Tyskland

Tyskland | Inga kommentarer

Att åka med familjen till Tyskland visade sig vara en riktig hit under Bloggbussen goes bilsemester. Vi besökte både vattenland, klättrade i träd och djupdök bland Östersjöns hemligheter på museet Ozeaneum i Stralsund. Det finns aktiviteter för hela familjen, både utomhus och inomhus. Dessutom finns det bra möjligheter för prisvärd shopping, både ombord och iland. Så ta med hela familjen till Tyskland på höstlovet, ni kommer inte att bli besvikna!

Oavsett om du utgår från Göteborg eller Trelleborg finns det massa roliga saker att göra och intressanta platser att besöka  i Tyskland under höstlovet. Här är våra favoriter:

Resorts                                                                 Städer                                   Attraktioner
1. WEISSENHÄUSER STRAND »                        1. BERLIN »                           1. TROPICAL ISLAND »
2. WYNDHAM HANSEDOM »                              2. HAMBURG »                      2. OZEANEUM »
3. SEEHOTEL BINZ THERME »                          3. STRALSUND »                   3. PRORA SKOGSKLÄTTERPARK »

Familjekryss till Kiel
Om ni väljer att utgå från Göteborg och kryssa till Kiel får ni två mysiga kvällar ombord och en hel dag iland för att upptäcka Tyskland. Tar ni med bilen kan ni passa på att åka till det subtropiska äventyret Weissenhäuser Strand som ligger endast 5 mil från Kiel. Eller varför inte ta en sväng till Hamburg där ni bl.a. kan ta ett titt på en av stadens mest besökta och unika attraktioner; Miniatur Wunderland, världens största modelljärnväg? Läs mer om Miniatur Wunderland här »

Just nu har vi ett specialpris för Familjekryss Göteborg-Kiel: från 1598:-/2 vuxna & 2 barn inklusive 4-bädds insideshytt. Läs mer här»

Den snabba vägen till höstlovet i Tyskland
Om ni väljer att utgå från Trelleborg är Sassnitz och den vackra ön Rügen bara fyra timmar bort. Här kan ni göra er egen Bloggbussen goes bilsemester-resa med klättring i Prora Skogsklätterpark (den klara favoriten från bloggbussenresan), spaa och bada på Seehotel Binz Therme och äta hamburgare i fantastisk miljö på restaurangen Hans im Glück i Binz eller en lite bredare internationell meny på Diavolo som även har en egen lekhörna.
På vår YouTubekanal kan ni se vad bloggfamiljerna tyckte om resan till Stralsund och Rügen. 

Från Rügen är det inte långt till den fina gamla hansastaden Stralsund där ni kan plaska loss på badlandet HanseDom eller lära er allt om Östersjöns hemligheter på det coola museet Ozeaneum.

Om ni väljer vägen via Rostock tar resan istället 6 timmar. Från Rostock har ni hela Tyskland och lättillgängligt framför er. Ombord kopplar ni av och umgås, äter en bit mat och bokar en hytt och vilar upp er inför höstlovsveckan. Härifrån är det varken långt från Stralsund eller Berlin. Strax söder om Berlin finns det populära, tropiska badlandet Tropical Island.
I Rostock finns dessutom Rostock Zoo med närmare 1700 djur fördelade på 250 olika arter från hela världen. Allt från lejon och jaguarer till små snälla djur som man kan klappa.

Höstlovsshopping
Strax söder om Kiel och norr om Berlin finns det mysiga outletshoppingcentret McArthur Glenn där man kan flanera runt bland småhusen och shoppa och fika. Om ni tar er till Berlin och Hamburg så är båda trevliga städer att promenera i, ta del av kulturen, fika, äta gott och shoppa.
I Sassnitz har vi även vår bordershop och sedan i september har vi dessutom bordershop ombord på alla våra färjor.

Vilka är era favoriter för höstlovet i Tyskland? /ylva.