Bild från Kieler Woche

Världens största seglingsfest i staden vid vattnet!

Tyskland | 2 Kommentarer

Häng med oss till norra Tyskland och hamnstaden Kiel, även kallad porten till Östersjön. Här slås man av den avslappnade stämningen som råder. Det känns på något sätt som att det är vinden, vågorna och havet som bestämmer människornas livsrytm. En perfekt stad att stå värd för ett av världens största seglingsevenemang – Kieler Woche.

Det är här som den årliga kappseglingen Kieler Woche arrangeras. Evenemanget, som avgörs ute på Kielfjorden, är ett av de största i världen inom segelsporten och lockar till sig segelentusiaster från jordens alla hörn.

Kieler Woche & Windjammer Parade

Kieler Woche & Windjammer Parade

Ett tips är att se till att se till att tajma in tävlingens sista dag då en av tävlingens stora höjdpunkter, Windjammer Parade, äger rum. Här går alla möjliga sorters båtar och fartyg ut i viken samtidigt i en paradliknande tillställning. Här kan du få se de vackraste och mest häpnadsväckande skepp du kan tänka dig – allt på en och samma gång!

Tävlingen går av stapeln den sista veckan i juni månad varje år och är oavsett segelintresse en hejdundrande folkfest som är väl värt ett besök.

Kiel - staden vid vattnet

Kiel – staden vid vattnet

Förutom segling kan Kiel sammanfattas av stränderna, hamnen och skeppsvarvet. Man slås även här av den sköna och avslappnade stämningen som råder. Staden är en gammal varvs- och sjöfartsstad men har på senare år fått en ungdomligare stil med mycket studentliv och en härlig storstadskänsla.

Gillar du segling och livet vid havet bör du absolut inte missa Kieler Woche! /Annabell.

Foton: Tyska Turistbyrån