Bloggbussen 2012 – resan till vinsten

Danmark | Inga kommentarer

Vinnaren av Bloggbussen 2012, Helen Oscarsson, har aldrig varit så bortskämd i hela sitt liv! Hon tyckte att resan med Bloggbussen var så välplanerad att det var några dagar av total avkoppling att uppleva kul saker med dottern. Det var visserligen ett högt tempo mellan besöken och upplevelserna och full fart mellan lek och god mat. Dessutom hade hon otroligt skoj tillsammans med dottern och de övriga bloggerskorna och deras barn.

Den stora utmaningen var att hinna blogga. Det fanns massor att blogga om och inläggen hade kunnat bli hur långa som helst, med mängder av bilder. Dels var det svårt att få tid att sitta och blogga och dels svårt att välja vad och hur mycket man skulle skriva om. Det var så mycket intryck och upplevelser så det var risk att det kunde flyta ihop. Dagarna var ju fyllda med äventyr och flera upplevelser varje dag så det fick bli att blogga på kvällen när dottern somnat. Då började sortering av intryck, tankar och bilder.

Det allra roligaste Helen och dottern Wilma gjorde är svårt att kunna välja ut. Men de passade på att njuta av lyxighet och att ha skoj ihop. Det var dock väldigt kul att åka berg-och dalbana på Djurs Sommerland i många varv
(http://husnrnio.se/bloggbussen-2012-2/djurs-sommerland-fantastiskt-bildbomb/)
och när dottern blev invirad i en lång gul orm i Randers regnskog (
http://husnrnio.se/storasyster-w/vi-har-varit-i-regnskogen/)
eller när hon vadade i havet i regnkläder med håv en galet regnig kväll. (
http://husnrnio.se/bloggbussen-2012-2/gora-upp-eld-vattenpolshoppning/).

Bloggbussen3

Kramdjur

Dottern skrev själv ett inlägg där hon tyckte det roligaste hade varit badhotellet The Reef och Djurs Sommerland. (http://husnrnio.se/storasyster-w/wilma-bloggar-om-bloggbussenresan/). Det tycker hon fortfarande!

Vinsten – ännu mer Danmark

När Helen Oscarsson beskriver själva vinstresan till Legoland, Lalandia Billund, Aquadome, Monky Tonky Land och Givskud Zoo med hela familjen, var det familjesemester fullt ut. Det var pannkakor till frukost, god buffé, glass, pingis, golf, tv-spel och en date med Nicke Nyfiken som gjorde stort intryck. Förutom det fascinerande havet. (http://husnrnio.se/vinstresan-till-danmark/det-stora-aventyret-batresan/)

Vinstresa1

Wilma och Nicke Nyfiken

Stugan på Lalandia var en fantastiskt positiv överraskning eftersom den var så stor, lyxig, luftig och så välutrustad. Den lille sonen ville bo kvar länge, uttryckte han flera gånger!
(http://husnrnio.se/vinstresan-till-danmark/lalandiaheaven-sa-har-bor-vi/)

Vinstresa2

Ett paradis i vatten

Att ta sig till Aquadome var inte långt, gångavstånd och då behövde man bara badkläder och handduk för att spendera runt 8 timmar där. Barnen, som älskar att bada, ville ändå stanna kvar lite till! Det underbara klimatet inne på Aquadome gjorde att det var enkelt att vara lättklädd och äta och dricka, när man blev hungrig, och leka med allt som fanns där när man hade lust. Barnen längtar fortfarande tillbaka! (http://husnrnio.se/vinstresan-till-danmark/atta-timmar-pa-aquadome-chokladfondue/

Även Legoland ligger på gångavstånd från hotellet och är fullt av upplevelser för stora och små. Karuseller och åkattraktioner, med och utan kill i magen passar de flesta och det är mycket annat skoj att se på.

Helene tipsar om att det är bättre att bege sig längre in i parken på direkten, då det snabbt blir långa köer till många av de mest fascinerande karusellerna och attraktionerna. När man senare upplevt dem, kan man strosa runt i Miniland och låta sig förundras över alla vackra byggnader bestående av miljoner legobitar.

Vinstresa3

Wilma i Legoland

Hon föreslår också att man ska avsätta minst två dagar för att hinna med hela Legoland eftersom det finns många matställen, souvenirshopar, fina miljöer och allt är fräscht.
(http://husnrnio.se/vinstresan-till-danmark/en-extremt-varm-dag-pa-legoland/).

Till sist vill Helen gärna framhålla att Danmark är ett fantastiskt land att semestra i när man har barn. Det finns något för alla, både enskilt och med barnen. Det är inte långt mellan äventyren, så barnen hinner inte tröttna och allting är barnanpassat, både restauranger, hotell och aktiviteter. Det finns faktiskt massor att göra i Danmark! (http://husnrnio.se/vinstresan-till-danmark/batresan-hem-stort-tack-alla/)

Helenes blogg är en personlig dagbok utan att vara alltför privat och hon bloggar för sin egen skull med fokus på familjelivet, deras vardag, smått som stort, men även för att ge barnens morföräldrar en möjlighet att följa sina barnbarns uppväxt då de bor ganska långt bort. Att Helen och dottern Wilma fick åka med Bloggbussen 2012 var redan det en vinst!

“Jag hade inte en tanke på då, att vi skulle kunna vinna alltihopa. Att bli vald till Sveriges bästa “Barnslig skoj-bloggare” och få uppleva ännu ett spännande och kul äventyr i Danmark under samma sommar, på grund av mitt bloggande, är fantastiskt kul och en ära så klart!” avslutar hon.

/Sammanställt av Anne Holmér Löfving, intervju av Ylva Vitorovic.
Ylva Vitorovic ansvarar för Stena Lines sociala kanaler.
Anne Holmér Löfving jobbar med Stena Lines sociala kanaler. Här kan du läsa mer
om och de andra som skriver här på Resebloggen