Toggle mobile menu
Toggle mobile menu

Den ultimata bilsemestern i Europa!

När vi människor tänker på roadtrip får vi ofta något drömskt i blicken. Vi tänker nedcabbat, stora vidder och vind i håret. Vi tänker frihet. Och på Stena Line vill vi ge alla möjligheten att få maximal frihet, tillsammans med en gnutta inspiration. Vi har därför samlat 6 av Europas bästa YouTubers för att resa genom Europa för att hitta sköna avstickare, undangömda smultronställen och roadtripvänliga vägar. Våra YouTubers kommer att dokumentera sin bilsemester där ni kommer kunna följa dem här samt på hastaggen #UltimateEurotrip. Så häng med!

Men vad är egentligen ultimat? Ordet är latin och betyder ”yttersta” eller så perfekt som det kan bli. Vad som är en ultimat bilsemester är ju upp till var och en så klart. Från Sverige kommer två av dessa YouTubers: Johan Hedberg och Peter Sundfeldt. Johan, som är matbloggare med Youtube-kanalen Matgeek, kommer tillsammans med sin son utforska Danmark, bland annat i ett härligt badäventyr. Peter, som driver Youtube-kanalen Motorjournalen Play kommer tillsammans med tre vänner ta sig genom Tyskland för ett möte med Lambretta-fantaster, ni vet de klassiska scootrarna.

Lambretta-scooter genom Tyskland

Att köra 50 år gammal skit genom Tyskland – kan de va nåt?! Det tycker i alla fall Peter Sundfeldt och hans kompisar som idag (måndag 20/6) gav sig iväg på sina lambrettor för Lambretta-träff i Tyskland.

Att köra 50 år gammal skit genom Tyskland – kan de va nåt?! Det tycker i alla fall Peter Sundfeldt och hans kompisar som idag (måndag 20/6) gav sig iväg på sina lambrettor för Lambretta-träff i Tyskland.
Peter Sundfeldt som driver YouTube-kanalen Motorjournalen Play är en hängiven Lambretta-förare. Planen är att köra Lambretta-scooter genom Tyskland för att ta sig till EuroLambretta – ett evenemang som samlar Lambretta-fantaster från hela världen. Rutten de kör börjar via linjen Göteborg–Kiel. Sedan förtsätter färden ner via Kiel-Hamburg-Schwarzenbek-Delliehausen-Geiselwind-Bad Grund-Stralsund-Binz-Sassnitz och avslutas sedan med hemfärd till Sverige med linjen Sassnitz–Trelleborg. Du kan följa den spännande på färden på instagramkontot @petersundfeldt.

Sista delen av Lambretta-gängets #UltimateEuropeanRoadtrip

Del 4 av Lambretta-gängets #UltimateEuropeanRoadtrip

Del 3 av Lambretta-gängets #UltimateEuropeanRoadtrip

Del 2 av Lambretta-gängets #UltimateEuropeanRoadtrip


Del 1 av Lambretta-gängets #UltimateEuropeanRoadtrip

 

Teaser inför resan

Johan “Matgeek” Hedberg besöker Danmark – se alla filmer här!

@stenaline_se på Instagram


smultronstallen_smaller

Europas bästa smultronställen

Vill du hitta inspiration på annorlunda ställen att besöka under sommarens bilsemester? Eller sitter du själv kanske inne med massa bra tips? Då ska du besöka vår sida Smultronställen här på bloggen där våra resenärer tipsar om sina favoriter. Under sommaren kommer du ha chans att vinna ett presentkort på 1 000 SEK (i juni, juli och augusti) för bästa tipset. Lycka till och tipsa här på Smultronställen

Sidor

Blogkategorier

Mest kommenterade inlägg