Kerstins Polentips

5 smarta tips för en lyckad Polenkryssning

Polen | 16 Kommentarer

Vi har tagit hjälp av tre verkliga proffs för att ge er de bästa tipsen på kryssningar till Polen, bilsemester genom Europa och smultronställen i Danmark. Det är tre av våra mest engagerade och frekventa resenärer som var och en är experter på sina linjer och destinationer. Först ut är Kerstin, vår Polenexpert. Nedan hittar du hennes tips för en lyckad kryss till Polens Riviera. Trevlig läsning!

Jag heter Kerstin och är 50+ och älskar att resa, fotografera och att upptäcka livet. Polen har blivit mitt favoritresmål genom åren efter att min bästa väninna som är född i Polen övertalade mig till en 36-timmars kryssning för några år sedan. Polen är vänligt på alla vis tycker jag, hög servicenivå och lätt att resa i även om man inte kan språket. Att åka på kryssning med Stena Line är något jag gör flera gånger per år och verkligen tycker om. Jag svarar gärna på frågor om tips för 24-timmars kryssning, 36-timmarskryssning och om tips på vad man kan göra, se och äta i t.ex. Stettin, Kolberg och Gdansk.

Kerstin 5 bästa tips för en lyckad Polenkryssning

 • Framförallt ha koll på Stena Lines hemsida och erbjudande, prenumerera på nyhetsbrevet så du inte missar erbjudande vare sig det gäller resor eller erbjudande på båten. Det lönar sig att vara vaken och passa på när det finns erbjudanden. Det dyker ofta upp bra rabatter och roliga kampanjer.
 • När du bokar, boka gärna maten i samband med bokningen så sparar du pengar för det kostar mer på båten under resan. Matsedel för t.ex. restaurangen finns på hemsidan och det finns meny att köpa eller så väljer man den rikliga och prisvärda buffén .
 • Spa på båten är underbart, det kostar 100:- i inträde och du kan boka det innan du reser och även vilken tid. Kika på deras urval av behandlingar om du väljer spa och maila direkt till Pure Nordic Spa om dina önskemål så du får dina önskemål bokade innan. Risken finns att det är fullbokat. Deras katalog finner man på hemsidan och priserna är under halva priset mot på fastlandet.
 • Gå med i Stena Lines medlemsklubb – Extra och Extramedlem… Allt du handlar för omvandlas till poäng och det har du glädje av för nästa resa. Poängen omvandlas till pengar som du kan delbetala biljetten med och på så sätt kan du åka billigare nästa gång.
 • Unna dig frukostbuffé både när du åker på morgonen och kommer hem på morgonen – en liten kostnad mot riktig avkoppling. Finns det något härligare än frukostbuffé när man är på resande fot?

 

Har du varit i Polen med oss? Vilka är dina favoriter? Undrar du över något när det gäller linjen eller destinationen? Fråga gärna Kerstin genom att kommentera nedan här på bloggen, skriva kommentar på Facebookinlägget eller twittra till henne på @dragabol med #kerstinspolen. /ylva.


 • Linda Stålnacke says:

  Hej
  När jag ringde idag och frågade om man fick lämna bagaget ombord på en 36 timmars kryssning, fick jag svaret att det får man. Och att man fick komma på båten när man vill när man ska hem. Blir lite förvirrad när jag läser svaren här ovanför.
  Vad gäller

  • Mikael Kumlin says:

   Hej! På din biljett står det angivet vilken färja du reser med, dubbelkolla där om det är olika fartyg för att vara säker. Du kan i annat fall låsa in bagaget vid terminalen i Gdynia. Trevlig resa! Mvh /Mikael

 • Carina Nygren Edlund says:

  Hej!
  Om man åker på 36 timmars kryss kan man då ha kvar bagaget ombord? När måste man lämna båten på morgonen och när kan man gå ombord igen?

  • mikael says:

   Hej Carina! Vid en 36-timmars kryss har man ej möjlighet att lämna bagaget ombord då hemfärden ibland sker på annan färja. När man måste lämna båten på morgonen beror på vilken avgång man åker med då vissa färjor åker tillbaka nästintill direkt efter att passagerarna har stigit av. Mvh, Mikael

 • Mona Brorsson says:

  Går det inte att gå ombord på Stena Vision på måndag eftermiddag i Polen längre vi åker från Karlskrona 36 tim kryss. Flyttas båten till annan kaj alla datum numera?Vi är ett gäng pensionärer som skulle äta Julbord, det har varit bra att slippa sitta på terminalen till kl 19.00

 • Anna gustafsson says:

  Hej! Hur lång tid tar det till gydinia och Gdansk centrum/shoppingcenter med taxi? Blir snurrig vilket som är vilket och vad man ska välj 🙂 åker nästa vecka så hopps på svar!

  • victor says:

   Hej Anne!

   Ursäkta vårt sena svar. Med bil från Gdynias hamn till centrala Gdansk tar det lite drygt 30 minuter. Hoppas ni får det trevligt och tveka inte att höra av dig om du undrar något mer 🙂 Hälsningar Victor

 • Anna says:

  Hej!
  Kan man enkelt och prisvärt kryssa men stanna iland i Polen några dagar extra?

 • Therese says:

  Om man åker 36 timmars kryssningen, behöver man ha bil för att ta sig runt i Polen eller är det gångavstånd till centrum?

  • victor says:

   Hej Therese! Ursäkta ett sent svar till dig. Det beror lite på vart du ska, om det är Gdansk eller Sopot som är aktuellt så tar man enklast en taxi, brukar inte kosta många kronor. /Victor

 • Annika Petersson says:

  Kan man låsa in sin väska när man åker 36-timmars?

  • Christel says:

   Det finns både stora och små skåp på terminalen. Man kan betala med SEK eller zl. Svenska pengar är 20 kr respektive 40 kr.

  • Hej Annika!
   Det finns skåp på terminalen. Jag är inte 100 säker om man betalar med polska zlotys, men det finns både bankomat och växlingskontor på terminalen och våra kollegor som jobbar där kan alltid hjälpa till. Ha det gott och trevlig resa! /ylva.

   • Lotta says:

    Du kan betala antingen med svenska kronor eller polska Zloty. Det finns boxar där man betalar med svenska kronor och boxar där man betalar med Polska Zloty.