Farup sommarland

Danmarks största vattenpark – 45 minuter från Fredrikshamn!

Danmark | Inga kommentarer

Ett tips till dig som funderar på att åka till Danmark i sommar är ett besök på det populära Fårup Sommarland. Här kan du kasta dig utför häftiga vattenrutschbanor som accelererar till 80 km/h på två sekunder, åka ner längs floden i trädstammar eller prova årets spännande nyheter i vattenparken.

fårup sommarland

En av Europas bästa berg- och dalbanor

Du som gillar fart och spänning, oavsett ålder, har mycket roligt att se fram emot på Fårup Sommarland. Prova till exempel Orkanen som är norra Europas enda berg-och dalbana som både går över och under vattnet. Den blev dessutom utsedd till Europas tredje bästa berg- och dalbana 2014. Du kan även prova en av Danmarks häftigaste vattenrutschbanor, Lynet, som tar med dig på en fartfylld åktur både uppför och nerför!

Danmarks största Aqua Park

På Fårup hittar du även Danmarks största vattenpark med massor av roligheter som passar både stora och små. Alla som älskar spänning, vattenstänk och stora vågor borde göra ett besök i den enorma vattenparken. För de allra yngsta finns det gott om lekplatser i det uppvärmda vattnet. I år har Fårup dessutom fått två häftiga nyheter i Aqua Park. En vattenkanon där färden börjar högt upp i en liten stuga. Åkturen börjar med att golvet plötsligt försvinner under dina fötter och du åker ut i ett fritt fall. Turen fortsätter sedan i hög hastighet genom två loopar och avslutas i ett enda stort plask! Den andra nyheten är “Vattenfallet” – en 35 meter lång vattenrutschbana som bara har en enda riktning – ner!

blogg fårup

God mat, avkoppling och tid med familjen

Fartfyllda aktiviteter kräver mycket energi, på Fårup finns massor av alternativ när hungern smyger sig på. Här har du möjlighet att laga din egen mat på en uppvärmd grill, ta en snabb hamburgare på vägen eller slå dig ner på någon av restaurangerna. Flera restauranger har även läckra salladsbarer med ett stort utbud av färska frukter och grönsaker. Vid ingången finns också Fårup Fruktfabrik med massor av färsk frukt , färskpressad juice och läckra smoothies.

Övernattning

Vill du göra Fårup-äventyret till en semesterresa? På Nordjylland hittar du ett brett utbud av boenden – allt från hotell och lyxiga semesterstugor till camping- och tältplatser. Här kan du hitta boenden i närheten av Fårup.

 

På Nordjylland finns flera riktigt bra nöjesparker. Vilken är din favorit? /Anna