En julig weekendresa på Jylland

Danmark | 2 Kommentarer

De tyska julmarknaderna är vida kända för sin mysiga stämning och härliga julkänsla vilket gör dem till ett populärt besöksmål såhär års. Men julstämningen finns även på närmare håll. Vi har bjudit fyra av Nordens mest meriterade resebloggare på weekendresa för att hitta de bästa och juligaste platserna att besöka på Jylland såhär innan jul.

Från Sverige reser Annika Myhre med bloggen Resfredag som blev utsedd till Veckans Reseblogg (Reseguiden), Månadens resenär (Travellink). Hon blev även finalist i Apollos tävling om Årets Reseinspiratör i kategorin familjeresor.

Även Daniela Nasteska Olsson utgår från Sverige. Hennes blogg heter Discovering the planet och har sedan starten 2010 fått flera utmärkelser, bland annat Juryns Specialpris i Supersaver Travel Blog Awards 2013 och Skyscanner Bloscar Travel Awards 2012 topp 10. 

Från Norge kommer Annette Munkefjord driver bloggen annettem.blogg.no och Janicke Hansen med bloggen Norske Reiseblogger. Janicke har även startat Nordiska bloggnätverket Nordic Travel Bloggers som alla våra julresebloggare är en del av.

Alla fyra bloggare är inbitna julfantaster och älskar allt som har med julen att göra. Ingen av dem har tidigare varit på Jylland i juletid och det de ser fram emot mest är att besöka julmarknaderna, smaka på julmaten samt att hitta den rätta, danska julstämningen.  Något vi såklart är övertygade om att de kommer att göra.

Vi passar även på att fråga om de hade spanat in några favoritjulklappar eller bra inköp inför jul och nyår i vår ombordshop. Det resulterar i utförliga listor med länkar och allt. Några gemensamma favoriter sticker ut är; Happy socks, dofter och nyårsbubbel, liksom godis. Annika kommenterar;
– Jag ÄLSKAR godis – och på julen finns det ingen anledning att hålla igen… Jag hade gått loss på det här i godissortimentet.

Här kommer deras topp-10-lista:

  1. Happy Socks
  2. Godis – alla har sina egna favoriter; After Eight, Panda lakrits Marianne, Malaco-askar, Bassets Winegums, Hede Bolcher Köpenhavnermix, Ferrero Rocher,  Toblerone, Twist, Olw Chips
  3. Dofter som Burberry och Marc Jacobs vill de både ge bort och köpa till sig själva
  4. Bubbel
  5. Lego till barnen
  6. Buddy speakers till de lite äldre barnen
  7. Smycken från Edblad
  8. Bailey’s
  9. Concealer från YSL
  10. Små söta gosedjurskatter i en korg

 

Under helgen kan du följa bloggarna på resan på instagram under hashtaggen #santalinexmastrip.

Har du några juliga favoriter från Jylland? Dela dem gärna med oss! /ylva