Karibien är närmare än du tror!

Danmark | Inga kommentarer

”Allt var superfräscht och snyggt gjort på The Reef. Det var palmer, piratbåt, åska som dånade och blixtrade till ibland och regn som öste ner i bassängerna med jämna mellanrum. Alla pooler och badupplevelser bands samman med en djungel och piratmiljö som även sträckte sig i det fria kring utomhuspoolen. Kvällen avslutade vi med middagsbuffé med karibiskt tema. Det fanns en massa mat att välja på och det var en lycklig W som upptäckte kycklingklubborna.” Så skriver Helen Oscarsson, förra årets vinnare av Bloggbussen, på sin blogg.Som du säkert förstått redan är The Reef i danska Fredrikshamn en klar favorit bland våra familjeresmål och en upplevelse vi varmt rekommenderar. Men faktum är att vi har massa roliga subtropiska badland på alla våra destinationer. Nedan får du lite fler tips.

Mere Danmark!
Om Skallerup Klit skriver exempelvis årets Bloggbussenvinnare, Nina Carlsson, följande på sin blogg:
”När man bor på Skallerup Klit har man alltid fri tillgång till äventyrsbad, lekland, utomhusaktiviteter och besök på djurgården (som vi tyvärr inte hann med), motionshall och slutstädning av boendet. Vi tyckte att det var supersmidigt att kunna utnyttja detta som man ville, växla mellan olika aktiviteter och bara gå hem och äta och vila emellanåt. Ja, jag har sagt det tidigare, men jag säger det igen – jag kan verkligen rekommendera detta ställe. Bland de bästa familjeresor vi har gjort faktiskt!”

SkallerupKlit

Skallerup Klit

Några andra av våra danska favoriter är Danland Hirtshals Fyrklit, Dayz Rönbjerg och Lalandia.
”Vi har hunnit leka loss på badlandet Lalandia idag också. Så jäkla roligt och jag har inte skrattat så högt på länge som när jag och Mira och barnen tog en helt gaaaalen gummimojäng som snurrade uppåt väggarna och rakt ned i en brant backe i en rutschkana. Svårt att förklara men det var absolut något ni måste testa om ni är här någon gång. Barnen älskade den också och det var minst sagt träning att släpa upp denna gula ”madrass” för sisådär sju trappor också så dagens träning är definitivt undangjord.” Så skriver Josefine Aamodt på sin blogg om Bloggbussens besök på Lalandia i somras.

Lalandia

Lalandia

Tyskland och Polen
Även i Tyskland och Polen finns spännande äventyrsbad och fina hotell där hela familjen trivs. Nedan listar vi våra favoriter där hela familjen kan simma, plaska, klättra och åka hissnande vattenrutschkanor – oavsett väder. Du som föräldrar kan även passa på att njuta av spa och trevliga restauranger.

TropicalIslands

Tropical Islands

Subtropiskt klimat, inomhussandstrand, vattenfall, stora vågor, superrutschkanor eller bubbelgrotta. Välj mellan våra blöta tyska favoriter:
Tropical Islands – Europas största tropiska semestervärld.
Jasmar Resort Rügen – Bad med vattenrutschkanor, strömkanal, jacuzzi, m.m.
Weissenhäuserstrand – Äventyrsbad med många häftiga attraktioner som superrutschbana, däckrutschbana, vildvattenkanal, bubbelgrotta, vattenfall och badgrotta med pirayor bakom glas.
Hansedom – Förstklassigt hotell och badland med subtropiskt klimat.

I Polen heter vattenlandet Aquapark och ligger i den anrika kurorten Sopot. Sopot är det perfekta stället för att softa och dessutom finns massa bra möjligheter till shopping i närliggande Gdansk och Gdynia.

Särskilt välkommen till dig som hittat hit genom http://www.resamedbarn.eu, eller via länken på deras facebooksida. Från söndag är vi veckans reseblogg i deras åtta veckors TEMA: Resa med barn.

Har du varit på något av ställena vi nämnt ovan? Vilken är din favorit?
Oavsett var du tar vägen nästa vecka önskar vi dig och din familj ett riktigt härligt höstlov! /ylva.

Ylva Vitorovic ansvarar för Stena Lines sociala kanaler. Här kan du läsa
mer om henne och oss andra som skriver här på Resebloggen.

Relaterade länkar:
The Reef
Skallerup Klit
Danland Hirtshals Fyrklit
Dayz Rönbjerg
Lalandia.
Tropical Islands
Jasmar Resort Rügen
Weissenhäuserstrand
Hansedom