Lasse Vibes favoriter i Århus

Danmark | Inga kommentarer

Detta är veckan när Blåvitt plötsligt blev røde og hvide. Veckan då både Sverige och Danmark firar sina nationaldagar och IFK Göteborg firar sina danska spelare lite extra. Nedan tipsar Blåvitts danska stjärnanfallare, Lasse Vibe, om sitt Århus och Jylland.

Han har nummer 29 på ryggen. Vann skytteligan 2014 och tog samma år sitt IFK till en hedrande silverplats i Allsvenskan. Lasse Vibe är dansken som har gått rätt in i göteborgarnas hjärtan och är lagets stora hopp i kampen om att ta hem SM-guldet 2015. Den 28-årige anfallaren är född strax söder om Århus och spelade för AGF i Århus under 2007-2008. Så man kan säga att känner sitt Århus väl. Vi har träffat Lasse Vibe och kollat upp vilka som är hans absoluta favoritställen i Århus och Jylland.

blogg-mall-vibe

 

Hur ser ditt hjärtas Århus ut?

– Jag ser den centrala delen av Århus framför mig med den stora kyrkan och lite söder om centralen, där jag bodde, finns en småbåtshamn. Där finns en liten grön gräsyta och går man lite längre ut mot skogen så kommer man till stranden. Det är hela det området jag ser framför mig när jag tänker på Århus.

Vad skall en besökare absolut inte missa vid ett besök i Århus?

– Kanalen som går genom stan. I centrala delen har de byggt upp en riktigt fin förläning av ströget med restauranger på båda sidan av kanalen. Där kan man sitta ute på sommaren medan vattnet flyter förbi och det finns inga bilar som stör. Jag har suttit där många gånger och det är riktigt fint, där finns även lite nattklubbar och pubar. Det skulle de flesta tycka om en sommardag.

Har du något annat favoritställe på Jylland?

– Framför allt så tänker jag på Skagen, det är riktigt fint där. Svenskarna kan ju ta båten över till Fredrikshamn och åka upp till Skagen, det är inte så långt. På sommaren finns riktigt fina sandstränder och grenen där de två haven möts. Där finns inga klippor som man är van vid i Sverige, utan det är platt och sandstrand så man ser horisonten vart man än tittar, det är charmigt och mysigt. Dessutom finns det många bra restauranger där.

Hur upplever du båtresan hem med Stena Line?

– Jag tycker att det är smidigt att man kan ta båten och sedan är det bara 1,5-2 timma tills jag är hemma i Århus. Ombord så kan barnen springa och leka och det finns massor att göra ombord på en sådan båt. Man kan köpa lite gott och det finns många andra barn att leka med. Även jag tycker att det är roligare att spela pingis än att sitta i en bil, så vi brukar uppskatta den resan jättemycket.

blogg-mall-aarhus

 

Mera om Lasse Vibe

1. Ett drömscenario med IFK Göteborg:
SM-guld.

2. Mitt bästa blåvita supporterminne:
Åtvida hemma 2014 (hattrick).

3. Tre visdomsord – om jag får välja:
Älska ditt liv.

4. En grej du kanske inte visste om mig:
Heter inte Lars!

5. Det här är jag bäst på i truppen:
Prata svenska.

6. Han ska spela huvudrollen i filmen om mitt liv, som för övrigt har titeln:
Johnny Depp – ”Dagen där ödmjukheten försvann”.

7. Musik jag laddar till:
Bon Iver.

8. Ett smultronställe i Göteborg:
Mitt hus.

9. Utan den här personen/personerna hade jag inte kommit så här långt:
Camilla, brorsan, syrran, mamma, pappa.

10. Så gör jag för att hela tiden utvecklas:
Försöker.

Fem i farten
Film: American History X
Författare: Blandat
Fast Food: Pizza
Färg: Blå
Fika: Kaffe

 

Se hela intervjun med Lasse Vibe här! Vilka är dina favoritställen i Danmark? /Anna