The Reef

Minisemester till danska Karibien

Danmark | Inga kommentarer

Vad ska man hitta på en kall, snölös vinterdag? Tillslut slår det oss efter mycket dividerande att vi faktiskt inte behöver stanna hemma i Sverige och det är först när jag föreslår en dagstur till Danmark och The Reef som vi äntligen lyckades komma överens om vad vi ska göra. Sagt och gjort. Vi packar våra saker och drar till Danmark på minisemester.

Klockan 7:15 sammanstrålar vi på Danmarksterminalen. Vi äter frukost ombord på Stena Jutlandica, sedan går vi på bryggbesök och ser solen gå upp över Göteborgs skärgård. Barnen får några mynt och spelar bland annat lufthockey. Vi spelar spel och har riktigt mysigt och plötsligt är det dags att gå av.

Det är så härligt att komma in i den tropiska hettan från den nordiska kylan. Vi hittar ett bra bord som vi har som mötespunkt och sedan bär det av. De åks vattenrutschkana, det dyks efter guldpengar, det simmas i virvelström utomhus, det bastas och det bubblas.

Vi äter en sen lunch. Hamburgarna är riktigt goda. Jag gör ett försök att vara hälsosam och väljer tyvärr en trött Cesarsallad. Ja, ja. Det är ju bara att lära sig att det inte är på sådana här ställen man ska tänka på figuren.

Eftersom det är måndag och affärerna stänger först 17:30 hinner vi med en kort runda på stan. Vi avslutar med en fika på vårt favoritställe på gågatan Søndergade; 2takt. Där installerar vi oss i bekväma fåtöljer framför en var brasa och dricker te och varm choklad. Sååå mysigt!

På väg hem inser vi att buffén är det mest privärda. Den visade sig dessutom vara supergod! En het, kryddig kycklinggryta, god pasta med svampsås och massa annat. Sedan orkar vi bara sitta och hänga i sofforna och fåtöljerna i fören på däck 7 och slökolla på SVT som visar en gammal Beck-film från 70-talet. Alltid lika roligt att se gamla kläder, frisyrer och inredning för att inte tala om de gamla polisbilarna.

Trötta men glada kommer vi hem vid 23:20. Det blev en lyckad minisemester i Danmark!

Några tips;
– Kom i tid så att ni får bra sittplatser ombord
– Ta gärna med spel (både digitala och brädspel) eller böcker
– Glöm inte barnens simglasögon – de har mycket roligare då!
– Om ni har tid ta en sväng till 2takt

Har ni några egna tips och favoriter på The Reef och i Fredrikshamn? Dela dem gärna som kommentarer nedan. Ha det gott! /ylva.