The Reef Bar

The Reef Bar, ditt favoritställe i sommar!

Danmark Ombord | Inga kommentarer

Vår medarbetare Sigurd Wodlén Ödman testade på Stena Danicas härliga The Reef Bar!

Ända sedan Sigurd såg filmen ”Pirates of the Caribbean” för första gången har han alltid velat åka till Karibien. Så när Stena Line gick ut med nyheten om att det skulle byggas en karibisk bar på Stena Danica blev nyfikenheten såklart väckt.

När han sedan för första gången gick in i den färdigrenoverade lokalen var det som att plötsligt transporteras till en karibisk oas mitt ute på Kattegatt. Framför sig såg han palmer, fantastiska färger och mysiga hörn där man kunde sitta och njuta av många olika sorters drinkar och lättare maträtter inspirerade av just Karibien. Sigurd fann snabbt några favoriter ur drinkmenyn: Mojitto (såklart), Pina Colada Rocks samt Reggea Coffé (vad är mer karibiskt än rom?).  Det som var kul var att man verkligen hade tänkt till, att det fanns lika färggranna alkoholfria drinkalternativ för barnen (samt för de vuxna som får köra bilen om de skall vidare på en roadtrip i Danmark).

Välkommen till Karibien!

 

En av de skönaste grejerna med baren var solstolarna som är belägna längst akter ut i baren där kan man sitta med sin drink och titta ut på havet som ger dig en närmast hypnotisk känsla av välbehag och lugn. Hela baren är även ett glashus, en detalj som ger ett härligt ljus i lokalen. Med fina dekorationer såsom palmer, solstolar och karibiska färger förvandlas vår skandinaviska sol till en karibisk värmespridare.

På plats finns även en scen där det bjuds på livemusik på utvalda dagar och dansgolv där man (om man har höfter och ben med lite rytmkänsla) kan skaka loss till musiken.

Bilderna ni ser gör det inte rättvisa, baren måste upplevas på plats och Sigurd rekommenderar varmt ett besök redan nu i sommar när Danica går vid 16:00- En perfekt avgångstid för eftermiddags/kvällshäng. Det är inte heller omöjligt att ni hittar Sigurd på dansgolvet!

Härlig soffa i karibisk stil!