Motorcykel

Tips till dig som vill ut på motorcykelsemester!

Övriga europa Danmark Tyskland Polen | Inga kommentarer

Idag säger vi grattis till alla motorcyklister då vi firar World Motorcycle Day med att ge nyttiga tips till dig som vill ut på motorcykelsemester i sommar!

När du planerar för din motorcykelsemester är det viktigt att organiserar din packning väl. Försök att göra efterforskning om väderförhållanden och välj passande kläder med bra funktionalitet. En viss del av tiden kommer du antagligen även att spendera till fots då du vill upptäcka sevärdheter på vägen till ditt slutmål vilket gör att det kan vara en mycket god idé att även packa ner lättare t-shirts att ha vid varmare dagar. En bra tumregel att gå efter är att packa så lätt som möjligt samtidigt som du försäkrar dig om att du har med allt som du kan tänkas behöva ????

Motorcykel

För dig som vill umgås med andra motorcyklistfantaster rekommenderas ett besök i Hamburg där Europas största motorcykelevent “Harley Days” pågår 22-24 juni i år. Under tre dagar träffas närmare 50 000 människor för att vara en del av eventet där det spelas liveband och hålls spännande tävlingar. Den stora motorcykelparaden, som går av stapeln i “Harley Village” vid Mönckebergstraße den 24 juni, är huvudattraktionen och totalt räknas 600 000 människor besöka eventet.

En populär tur för förare är att åka motorcyckel från Sverige ned till Schweiz genom Tyskland då vägen ner är smidig och optimal för motorcykel. Populärt är att stiga på färjan i Göteborg och vakna utvilad på morgonen i Kiel där du påbörjar din resa på din MC. Vidare från Kiel kör du sedan ned till Frankfurt för ett vilostopp och därifrån till slutdestinationen Luzern som är en mecka för alla motorcyklistfantaster. Om du sedan utgår från Luzern finns det mindre dagsturer att åka i och runt om Alperna som erbjuder perfekt vägunderlag, mjuka kurvor och härlig natur.

Motorcykel

Även Danmark har bra rutter att åka motorcykel på. I de centrala delarna av Jylland kan du upptäcka Djursland och den vackra naturen med härliga backar. Om du föredrar att åka längs stranden erbjuds en fantastisk tur som ger utsikt över Kattegat och Ebeltoft. I området omkring Silkeborg finns även gott om vägar att upptäcka omringad av sjöar.

“Hundred Curves Road” i Polen är en känd och omtyckt motorcykelrutt bland åkare där du som förare åker igenom Stolowe Mountains National Park i sydvästra Polen. Turen tar dig genom skogs- och bergspartier och för naturälskare är detta området ett paradis då det finns gott om ställen att parkera din motorcykel på för lite sightseeing till fots. Passa då också på att klättra upp till toppen av Table Mountains för en fantastisk utsikt över området.