De tog hem guldet!

Ombord | Inga kommentarer

I fredags morse var Danmarksterminalen fylld av folk. Vi tog oss ut i vimlet och stötte på Stenungsunds handbollsdamer. För andra året i rad skulle de delta i Sinatra Cup 2013 Dame B i Fredrikshamn. Trots tidig morgon var alla på gott humör och rustade med ett härligt självförtroende. När vi frågade hur de trodde att det skulle gå lovade de naturligtvis vinst. I morse fick vi reda på resultatet: de tog guld! Precis som de hade lovat.

Såhär skrev Emilia Lundmark från SHK till oss i morse:
Fyra matcher väntade i gruppspelet. En på fredagen kl 20:00. Resterande 3 spelades under lördagen, med matchstart från kl 08:00. Vinst i gruppen var det enda som gällde för slutspel. Som vi lovade, vann vi gruppen och tog oss hela vägen till final genom kvarten och semin under lördagen. Kl 19:30, nästan 12 timmar efter första matchen för dagen blåste domaren i pipan för matchstart. När slutsignalen i finalen tjöt stod resultattavlan på 21-21 och ett frikast till vår fördel var det enda som återstod av matchen. Ett skott kvar innan matchen är slut: om vi sätter den vinner vi, om vi missar väntar förlängning.
Nr 9 i Stenungsund ställde upp sig på frikastlinjen framför en mur av 6 st Havørnspelare. Stenungsund sätter bollen i mål likt en straff (22-21) och tar hem guldet i Sinatra Cup 2013 Dame B, precis som vi lovade.

Tack för återgivningen av denna gastkramande final och grattis än en gång, SHK! /ylva.

SHK_i_mål

SHK efter vinsten

Untitled-1

SHK efter vinsten