Lillie i How does it work

En miljömedveten och passionerad skeppsbyggare

Ombord | Inga kommentarer

Det hela började med ett examensarbete om framtida bränslen, via rollen som skeppsbyggare på Stena Teknik till att arbeta med hållbarhetsfrågor på Stena AB. Hennes gedigna bakgrund och intresse för sjöfart gjorde henne till den perfekta kandidaten för att svara på frågor i vår serie ”How does it work”. Nedan berättar Lillie om hur det är att vara skeppsbyggare och att vara med i How does it work-filmerna.

 – Jag heter Lillie Wittrup och jobbar med hållbarhet på Stena AB. Jag är skeppsbyggare i botten och har tidigare varit på Stena Teknik. På KTH gjorde jag ett examensarbete om framtida bränslen och började på Stena Teknik just för att arbeta med projekt om alternativa bränslen, men jag har även varit med i flera andra typer av projekt, bl.a. ombyggnadsprojekt och nybyggnadsprojekt i både Singapore och Kina.

– Det bästa med mitt jobb är att få vara med och utveckla Stena in i framtiden. Sjöfart är fantastiskt och jag har alltid varit intresserad av teknik och miljö så jag tycker det är mycket spännande att arbeta med Stenas utveckling av hållbarhet. Eftersom jag kommer från Stena Teknik så känner jag mig trygg i de tekniknära frågorna men har mycket att lära inom andra områden som t.ex. social hållbarhet som också är viktigt.

– Jag tycker det är viktigt att vara med i How does it work-filmerna och inspirera barn och unga. Jag hoppas att filmerna kommer att bidra till att öka intresset för sjöfart och skeppsbyggnad på ett underhållande och lekfullt sätt.

– När det gäller den vanliga vardagen, när vi inte filmar, så tycker jag att det är tillfredsställande att se hur verksamheten hela tiden utvecklas med ny teknik och det är kul att få vara med i den processen.

– När Stena Germanica blev världens första metanoldrivna passagerarfärja kände jag mig väldigt stolt över att arbeta på  Stena. Det är fantastiskt att vara en del i ett företag som vågar sticka ut och vara först och jobba för det man tror på. Uppmärksamheten kring vår metanolsatsning finns över hela världen och när jag är ut och träffar kollegor är det alltid många som kommer fram och vill tala om detta.

– Det händer spännande saker hela tiden men just nu berättar jag kanske om det viktiga arbetet med att rulla ut hållbarhetsprocessen i alla bolag. De flesta i Göteborg tänker på Stena Line och vet inte hur många andra verksamheter vi har så det brukar också bli ett bra samtalsämne.

Vi tackar Lillie för hennes härliga svar och hoppas att ni kommer att gilla How does it work-filmerna lika mycket som vi. Tveka inte att ställa om filmerna eller till Lillie här på bloggen. Och vill du se hur det funkar på riktigt, boka din nästa resa här! Hoppas vi ses ombord snart. 🙂 /Ylva.