Folkfest på Marstrand under Stena Match Cup Sweden

Ombord | Inga kommentarer

Under första veckan i juli varje sommar arrangeras Stena Match Cup Sweden ute på Marstrand. En liten ö i södra Bohuslän, mest känd som seglingsmetropol, men även som Oscar II:s favorit-badort. Men förutom fantastiska chanser att få ta del av kappsegling i världsklass, finns här mycket annat att göra och njuta av, och under Stena Match Cup Sweden visar ön alltid upp sig från sin bästa sida.

Det har varit min första lediga vecka i sommar, och därför har jag passat på att spendera den i solen, så nära havet det går att komma. Högtrycksvågen som sköljt över vårt land under den senaste veckan har inte bara uteslutit alla andra alternativ, utan även inneburit perfekta förutsättningar för en härlig match racing-vecka. Att se på seglingstävlingarna som pågår bara några meter ifrån klippan där jag har parkerat mig de flesta dagarna är otroligt spännande! Det går fort, och båtarna tycks vara centimeter från att kollidera flera gånger, men de tävlande besättningarna styr alltid undan i sista sekund, med stor precision och skicklighet. Sen år 2000 är Stena Match Cup Sweden en av sju deltävlingar i World Match Racing Tour, och har därmed VM-status.

FullSizeRender (5)Även Nicke Nyfiken promenerade längs med Marstrandskajen, och hos DB Schenker kunde den som var riktigt träffsäker vinna fina priser.

Även om seglingstävlingarna är nog så underhållande, finns mycket annat att ägna sig åt längs med Marstrandskajen. Flera företag finns på plats för att till exempel bjuda på uppfriskande drycker eller spännande aktiviteter och tävlingar med fina priser att vinna. Det finns gott om food trucks med god mat att äta på stående fot. När tävlingarna slutat för dagen erbjuds After Sail med live-band på flera håll, bland annat de populära restaurangerna och krogarna Villa Maritime och Ottos Kök på Marstrands Havshotell.

Vi var många som följde tävlingarna från de varma klipporna med utsikt över Marstrandsfjorden.FullSizeRender (6)FullSizeRender (7)Årets besökare av Stena Match Cup Sweden kunde njuta av att resa med Stena Marstrandica som tre minuter efter att ha lämnat Koön ankom Marstrandsön.

Årets vinnare av Stena Match Cup Sweden blev svenske Björn Hansen och hans team. Och det är självklart extra roligt att få vara med och fira en seger på hemmaplan! Därför hoppas jag på seger igen nästa år, och att du också är på plats!